ZF 24

Un braşovean face din livezile de pe dealurile Branului suc natural de mere de 50.000 de euro

O sticlă de un litru de suc natural „Măr de Bran“ costă 14 lei

O sticlă de un litru de suc natural „Măr de Bran“ costă 14 lei

Autor: Greta Bogdan

09.08.2015, 09:00 2740
Dragoş Petrescu şi familia Copos sunt printre clienţii care vând în localurile lor din Capitală brandul Măr de Bran.
 
Gabriel Moja, 49 de ani, a investit împreună cu un prieten aproape 100.000 de euro în 2011 pentru a pune pe picioare afacerea „Măr de Bran“, care le-a adus anul trecut vânzări de 90.000 de lei (20 mii de euro), în creştere cu 40% faţă de 2013. Ţinta pentru acest an prevede mai mult de o dublare a businessului, la 50.000 de euro.
 
Iniţial, antreprenorul a început să producă suc de mere pentru familie, manual, folosind unele ca storcătorul sau presa moştenite de la bunici. „Ideea de a face suc din mere este mai veche. Livezile de mere sunt la tot pasul pe dealurile Branului. Văzând cât este de apreciat acest produs, ne-am gândit să facem din sucul de mere o mică afacere“, a spus Gabriel Moja pentru ZF.
 
Gabriel Moja colabo­rează cu firme din Bucureşti şi Braşov, cărora le livrează sucuri naturale de mere pentru cele 19 unităţi, restau­rante şi băcănii. De ase­menea, produsele se pot cum­păra direct de la pro­du­cător, din Bran, dar şi de la ma­gazinul din centrul sta­ţiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO