ZF 24

Unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de vânzări GSM din România, noul şef al diviziei telecom de la Samsung. Sorin Manea preia segmentul B2B

Alexandru Munteanu (st.) si Sorin Manea

Alexandru Munteanu (st.) si Sorin Manea

Autor: Adrian Seceleanu

06.02.2014, 13:15 1122

Alexandru Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri români din domeniul vânzărilor din industria locală de comunicaţii, a plecat după şase ani de la operatorul de telefonie mobilă Cosmote pentru a prelua funcţia de director al diviziei telecom a filialei locale gigantului sud coreean Samsung, liderul pieţei locale de smartphone-uri. Sorin Manea, românul în al cărui mandat Samsung a ajuns lider de piaţă atât pe segmentul smartphone cât şi pe cel al telefoanelor simple, va prelua conducerea diviziei de business a companiei.

Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul vânzărilor şi de peste 10 ani în management de vânzări, Alexandru Munteanu s-a alăturat echipei Samsung la începutul acestei luni, în calitate de Head of Telecom Division.

„Sunt foarte bucuros să mă ocup de divizia Telecom din cadrul Samsung şi, totodată, să mă alătur unei echipe puternice, cu rezulte remarcabile pe piaţa din România. Sunt convins că vom continua, împreună, să asigurăm competivitatea şi creşterea acestui business”, a declarat Alexandru Munteanu.

În ultimii 6 ani, Alexandru Munteanu a ocupat funcţia de Sales & Operations Senior Manager în cadrul Cosmote şi Germanos Telecom România, fiind responsabil de dezvoltarea şi implementarea strategiilor comerciale pentru produsele şi serviciile din domeniul telecom.

În perioada decembrie 2007 – mai 2009, Alexandru Munteanu a fost Commercial Manager în cadrul Germanos Telecom România, ocupându-se de strategia locală a produselor şi serviciilor de telecomunicaţii, iar anterior acestei responsabilităţi a ocupat poziţia de Country Sales Manager în cadrul GPS&More H.C SRL.

În perioada 2003-2007, el a avut funcţii de conducere în departamentele de vânzări ale unor companii precum K Tech Electronics SRL (Regional Manager şi GSM Division Manager) sau Goldstern International (Area Sales Manager).

Sorin Manea, cel care va conduce de această dată ofensiva Samsung pe segmentul business, estimează că această divizie are potenţial puternic de creştere.

„În cei cinci ani în care am coordonat divizia de telecom a Samsung Electronics România, piaţa locală de smartphone-uri a avut o dinamică impresionantă, la fel şi business-ul Samsung. Am încredere deplină în rezultatele pe care Alexandru Munteanu le va obţine de acum înainte, împreuna cu echipa sa. Am acceptat o nouă provocare în cadrul companiei, de a mă alătura si dezvolta o noua linie de business extrem de importantă în strategia Samsung: Enterprise Business Team - o divizie nouă, cu perspective importante de creştere”, a declarat Sorin Manea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO