ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Cooperativa agricolă Erdei: Agrobusinessul pentru o generaţie sau două nu contează.Dacă nu-l putem duce în cinci-şase generaţii, muncim degeaba. Trebuie să ne asociem

01.05.2023, 00:05 Autor: Florentina Niţu

Asocierea în cooperative este cheia dezvoltării agro­businessului din România, consideră Robert Erdei, fermier din Bihor cu peste 20 de ani experienţă în acest sector.

Schimbarea generaţională de acum va aduce un plus, căci tinerii vin cu idei şi imple­mentează tehnologii ce pot face diferenţa, însă pentru creşterea agrobusinessului ca valoare la nivel de ţară este nevoie de 5-6 generaţii.

„Agrobusinessul pentru o generaţie sau două nu con­tează. Dacă nu-l putem duce în 5-6 generaţii, muncim degeaba. Noi, după 30 de activitate privată nu putem să zicem că le ştim pe toate, dar ca să fim ascultaţi şi să spunem ce ştim trebuie să ne asociem în cooperative şi să alegem oameni care pot să ne ducă mesajul corect mai departe, astfel încât să ne dezvoltăm“, a spus Robert Erdei, preşe­dintele Cooperativei Agricole Erdei din Bihor.

Cooperativa a fost înfiinţată în 2012 şi este formată din mai mulţi fermieri care produc cereale în localitatea Salonta din judeţul Bihor. Erdei a afirmat că s-au asociat pornind pozitivi la drum, cu gândul să găsească soluţii la problemele regionale cu care se confruntau.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny