ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Daniela Secară, BT Capital Partners: Observăm o orientare a clienţilor către titluri de stat româneşti, tranzacţionate pe pieţele din afară, nu doar interes pe Fidelis

23.12.2022, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Volatilitatea, aşteptată să continue în prima jumătate a anului viitor.

Pe fondul recalibrării aştep­tărilor investitorilor şi repoziţionărilor impuse anul acesta de piaţa de capital, o parte din participanţii bursieri şi-au reorientat capitalul către titluri de stat, altele decât cele din programul Fidelis, spune Daniela Secară, di­rector general al BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului financiar Banca Transilvania.

„O parte din portofoliile investitorilor se păstrează pe cash pentru oportunităţi aşteptate să apară în următoarea perioadă. Am văzut o orientare către titluri de stat, în special cele româneşti, tranzacţionate pe pieţele din afară, nu doar programul Fidelis. Deci observăm o reorientare inclusiv din punctul de vedere al instrumentelor în care au investit”, afirmă Daniela Secară, prezentă în cadrul emisiunii ZF Deschi­derea de Astăzi din 22 decembrie.

BT Capital Partners înregistrează un rulaj de 2,8 miliarde de lei în primele 11 luni din 2022, fiind în acest sens al treilea broker de la Bursa de Valori Bucureşti în perioada respectivă.

„Ne uităm cu optimism şi speranţă spre 2023. Cel puţin în prima parte a anului, ne aşteptăm să vedem în continuare volatilitate şi toate aceste incertitudini să se reflecte în piaţa de capital. Sperăm ca a doua jumătate a anului să fie un moment bun pentru noi emitenţi de acţiuni şi obligaţiuni”, adaugă Daniela Secară.

Volatilitatea poate veni din incertitudinile investitorilor privind războiul ruso-ucrainean, care poate influenţa în continuare ritmul galopant al inflaţiei şi, implicit, deciziile băncilor centrale, explică reprezentanta BT.

 

 

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent