ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Ana Maria Neaţu, BVB: Prima etapă a programului BVB Arena, din 23 aprilie până pe 31 mai. Urmează apoi alegerea finalistelor şi semifinalistelor

26.04.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ „După vot, vom avea primele trei companii finaliste, favoritele publicului. Pe 1 august, juriul se va întruni la sediul BVB pentru a selecta celelalte 12 finaliste“.

Programul BVB Arena, orga­nizat de Bursa de Valori Bucureşti, a înce­put oficial săptămâna aceasta cu etapa de nomi­nali­zare a companiilor cu minimum 51% acţionariat local, prima etapă urmând să dureze până la finele lunii viitoare, spune Ana Maria Neaţu, manager de proiect, invitată în cadrul ediţiei ZF Deschiderea de Astăzi de joi, 25 aprilie.

„Program BVB Arena este, de fapt, programul Made in Romania pe care BVB l-a lansat în 2017, scopul principal fiind de a identifica şi pro­mova companii româneşti de succes. Prima etapă este cea de nominalizare a companiilor, care se desfăşoară de marţi, 23 aprilie până pe 31 mai“, spune reprezentanta BVB.

Companiile venite din programul Made in Romania au derulat 37 de runde de finanţări, respectiv 13 listări de acţiuni şi 24 de emisiuni de obligaţiuni, în valoare de 236 de milioane de euro.

Nominalizările pentru BVB Arena sunt depuse de membrii comitetului de nominalizare, cât şi de parteneri, clienţi sau angajaţi ai companiilor. O condiţie pe care firmele trebuie să o îndeplinească este să aibă o cifră de afaceri de minim 250.000 de euro.

După încheierea nominalizărilor urmează etapa de selecţie, când membri comitetului de nominalizare votează 50 de companii semifinaliste, această etapă desfăşurându-se între 1 şi 31 iulie.

„Apoi, după vot, vom avea primele trei companii finaliste, favoritele publicului. Pe 1 august, juriul se va întruni la sediul BVB pentru a selecta celelalte 12 companii finaliste. Împreună cu cele trei stabilite deja de public, vom avea în total 15 finaliste.”

Companiile vor fi anunţate oficial şi premiate în cadrul galei BVB din luna septembrie, continuă Ana Maria Neaţu, adăugând că evenimentul va fi urmat de un program de mentorat.

„Aici, ne întâlnim cu antreprenorii şi partenerii programului, mergem în patru regiuni din ţară şi vorbim despre aspecte importante care să-i ajute pe antreprenori în activitatea lor”, explică reprezentanta BVB.

Ultima etapă constă în scrierea unei cărţii lansate anul viitor: „BVB Arena: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes“.

 

 

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent