• Leu / EUR4.9679
  • Leu / GBP5.8029
  • Leu / USD4.6140
ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Istvan Sarkany, investitor: Am vândut Transgaz, Conpet, Transilvania Investments. Am luat Prospecţiuni şi acumulez la TTS

15.05.2023, 00:06 Autor: Liviu Popescu

Istvan Sarkany, investitor la Bursa de Valori Bucureşti cu un portofoliu format în prezent din 34 de companii, spune la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 12 mai că a vândut Transgaz, Conpet şi Transilvania Investments Alliance şi în schimb a luat poziţii la Prospecţiuni şi acumulează la transportatorul Transport Trade Services.

„Cea mai mare poziţie pe care am vândut-o a fost Transgaz, unde aveam 4-5% din portofoliu şi de unde am ieşit complet. Am luat decizia pentru că după ce au anunţat gratuitele a început să crească iraţional iar după calculele mele preţul nu mai era justificat. La Cemacon a fost oferta publică de la Dedeman şi am vândut deţinerea în ideea că bate pasul pe loc cotaţia şi practic am schimbat o companie producătoare de cărămizi cu alta, pe Macofil Târgu Jiu“, spune investitorul.

El adaugă faptul că a luat o poziţie “mai serioasă” la Prospecţiuni şi că a început să achiziţioneze TTS. “Îmi place TTS în principiu dar să vedem după dividende eventual dacă pot să acumulez la un preţ mai bun. Şi să speculez şi efectul Hidroelectrica”. Ce înseamna a specula efectul Hidroelectrica?

„Nu o să particip neapărat la IPO-ul Hidroelectrica dar mă aştept ca alţii care să vor să participe să mai vândă din diverse deţineri şi atunci eu sper să mai cumpăr una-alta”.

Emisiunea completă poate fi urmărită pe ZF.ro, pagina de facebook, canalul de youtube şi platforma Spotify ale Ziarului Financiar.


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent