ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Ovidiu Şerdean, IFB Finwest: Văd în continuare rezultate bune pentru bănci. Investitorii încă mizează pe un dividend din partea BRD

23.10.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ „Cred că suntem puţin decuplaţi de pieţele din afară.“

Sectorul bancar poate oferi rezultate solide investitorilor de la BVB în următorul sezon de raportări, în contextul în care cele două bănci incluse în BET – Banca Transilvania şi BRD-Groupe Société Générale – se tranzacţionează uşor peste dina­mica indicelui de referinţă de la începutul anului, iar participanţii bursieri încă anticipează un anunţ privind o distribuire de dividend din partea BRD, spune Ovidiu Şerdean, broker al IFB Finwest, invitat la ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia din 20 octombrie.

„Pentru bănci văd în continuare rezultate bune. Banca Transilvania a raportat la jumătatea anului un profit de 1,58 miliarde de lei, cu 50% mai mare decât S1/2022, în contextul în care profitul pe tot anul trecut a fost de 2,1 mld. lei. Cu siguranţă vom avea o depăşire a profitului pe 2022. Deci văd ca raportările pe T3 să fie bune, la fel şi cele la final de an. De­pinde mult de noile taxe care vor fi introduse, dar până atunci cred că vom vedea rezultate bune“, consideră brokerul.

Acţiunile TLV şi BRD afişează creşteri de 22% anul acesta la Bursa de la Bucureşti, pe rulaje de 1,6 mld. lei, respectiv 400 de milioane de lei.

Prin contrast, BET este pe plus cu 20% în 2023, iar indicele paneuropean Stoxx 600 Banks s-a apreciat cu 10%. Peste o zecime din lichiditatea BRD SocGen – a treia bancă de pe piaţa locală în funcţie de active – a fost realizată în ultima săptămână, când valoarea tranzacţiilor ajunge la 48 de milioane de lei.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent