ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Răzvan Mihăescu, 18 ani, investitor la BVB: În prezent am şapte companii în portofoliu. Voi urmări în toamnă sectorul energetic şi cel de alimentaţie

31.08.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Fondul Proprietatea, cea mai mare deţinere, urmat de DN Agrar Group.

Răzvan Mihăescu, care la 18 ani este unul dintre cei mai tineri investitori de la Bursa de Valori Bucureşti, deţine în prezent un portofoliu format din şapte companii, dintre care cinci sunt listate pe Piaţa Principală şi două pe segmentul AeRO, însă ia totodată în considerare sectorul de instrumente cu venit fix.

„Am şapte companii în portofoliu; sunt expus doar pe acţiuni, dar iau în calcul şi o alocare pe segmentul de obligaţiuni corporative, în funcţie de cum vor evolua climatul economic şi ratele dobânzilor. Cea mai mare deţinere este la Fondul Proprietatea, însă DN Agrar vine din urmă destul de puternic“, spune investitorul, invitat la ZF Deschiderea de Astăzi.

Ceilalţi emitenţi sunt grupul financiar Banca Transilvania (TLV), transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS), producătorul de vinuri Purcari (WINE), Transilvania Broker de Asigurare (TBK) şi holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry (ROC1).

„În toamnă o să urmăresc sectorul energetic, cel de energie regenerabilă, cât şi cel de alimentaţie, unde sunt companii care vând produse caracterizate de o cerere neelastică, deci cererea rămâne constantă indiferent de preţ“, continuă el.

Recent, Răzvan Mihăescu şi-a lichidat deţinerea la producătorul de cărămizi Cemacon (CEON), controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman. La începutul verii, compania a încheiat achiziţia producătorului de blocuri ceramice Euro Cărămida SA din Bihor. 30 de milioane de euro reprezintă valoarea tranzacţiei şi investiţiile estimate pentru următorii doi ani.

„Probabil urmează o delistare sau o ofertă de squeeze-out din partea acţionarului majoritar. Am început în schimb să cumpăr acţiuni la DN Agrar, cel mai mare producător de lapte din România, care între timp a devenit şi una dintre companiile mele preferate de pe AeRO.“

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent