ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! ​Adrian Rus, Aqua City: Facilităţile prezente într-un proiect susţin valoarea locuinţelor pe termen lung

20.08.2021, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Prezenţa a cât mai multe facilităţi în ca­drul unui proiect rezidenţial de mari dimen­siuni, de peste 1.000 - 2.000 de locuitori, asi­gu­ră şi creşterea valorii apartamentelor în timp da­torită calităţii vieţii de acolo, explică Adrian Rus, directorul de vânzări al proiec­tului Aqua City.

„Faptul că un proiect are facilităţi supli­mentare se vede şi în evoluţia preţului. Eu m-am ocupat şi de vânzările apartamentelor din Cartierul Solar, iar dacă acolo în acel mo­ment un apartament cu două camere se vindea cu 60.000 de euro cu TVA, acum sunt peste 80.000 sau chiar 90.000 dacă este mo­bilat. Acea comunitate de 2.000 de locuitori, în 15 blocuri deja s-au obişnuit acolo“, a spus Adrian Rus.

El a fost respon­sabil anterior de vân­zările din proiectul rezidenţial Cartierul Solar din partea de sud a Capitalei care dis­pu­ne de o zonă de piscină, un parc interior, locuri de parcare acoperite şi boxe alături de o clădire multifuncţională.

Proiectul rezidenţial Aqua City, dez­vol­tat în cartierul Giuleşti, se află în proxi­mita­tea Lacului Morii şi va fi format din 6 blocuri, în care vor locui aproximativ 5.000 de persoane. Datele unei companii de mo­nito­rizare a pieţei construcţiilor la nivel naţio­nal plasează Aqua City pe primul loc în Bucu­reşti şi pe locul 3 la nivel naţional în to­pul celor mai mari proiecte, din cele 12.000 de şantiere analizate.

„Aqua City va avea 200.000 mp de spaţiu con­struit pentru apartamente, 6 blocuri cu 11 etaje, 1.789 de apartamente. Vor fi trei fa­ze, iar în prima fază avem un bloc amplasat la Calea Giuleşti cu 311 apartamente din care 85% sunt vândute. Construim aparta­men­te cu una, două sau trei camere. Cel de-al doilea bloc din prima fază va avea 340 de aparta­mente iar la ultimul etaj vor fi duplexuri de 2, 3 sau 4 camere. Nu am avut apartamente cu 4 camere în primul bloc deoarece când am făcut studiul în 2019, ne-au indicat acest lucru cei care căutau aparamente în acea zonă voiau două sau trei camere. Ulterior, alături de analize în piaţă am decis să avem şi patru camere“, a spus Adrian Rus.

În cazul Aqua City proiectul va dispune şi de un supermarket, care de asemenea este în construcţie.

„Vom avea şi un magazin Lidl care este în construcţie şi care va fi gata aproape în ace­laşi timp cu primul bloc în primvara-vara din 2022, un centru spa cu 3-4 niveluri, cu pis­cină. Avem o zonă de spaţii verzi, cu depar­taj­are de proiect şi Lidl“, a spus Adrian Rus.

În plus, zona facilităţilor va fi completată şi de o grădiniţă.

„Vom avea şi o grădiniţă cu 100 de locuri în blocul al treilea, în faza a doua a proiectului, va fi o gradiniţă privată. Nevoia de grădiniţe este destul de mare. Oamenii au nevoie de astfel de facilităţi, mai ales în cazul unui proiect construit pe 7ha. Putem discuta de normalitate, de avea retail, grădiniţă şi spaţii verzi. La 300m de noi se află şi Lacul Morii“, a spus Adrian Rus.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank