ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Iulian Pleşcan, Vitalitas: Vom investi în mai multe centre de recuperare pentru seniori. Acum am construit cel mai mare astfel de centru din Europa la Snagov

10.10.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Compania Vitalitas Senior Center a investit mai multe zeci de milioane de euro în Vitalitas Senior Center din Sna­gov, un centru de recuperare pentru seniori unde aceştia se pot caza atât pe o perioadă scurtă, cât şi pe termen nelimitat.

„Investiţia este românească, cu capital românesc, din fonduri proprii. Proiectul este construit pe cinci hectare, 20.000 mp de clădire cu 700 de locuri. Avem un parc de 20.000 mp cu un lac artificial amenajat şi vrem să venim cu toate facilităţile pe care un senior şi le-ar dori şi cu pro­du­sele pe care le-ar dori, inclusiv o farmacie cu un partener, coafor, cosmetică, restaurant, cafenea cu patiserie şi partea medicală - o clinică cu şase cabinete cu patologiile înrudite vârstnicilor – cardiologie, boli de nutriţie, endocrinologie, geriatrie, avem parteneriat cu Synevo pentru re­col­tarea analizelor, cen­tru de recuperare cu sală de kinetote­ra­pie, fizioterapie, ba­zin de aquaterapie, salină, clinică stoma­tologică“, a spus Iulian Pleşcan, CEO al Vitalitas. El nu a menţionat care este valoarea investiţiei.

Vitalitas Senior Center este deţinut integral de SLH Ca­pital, potrivit da­telor Confidas, iar SLH Capital este deţinut în proporţie de 66,67% de Imob­prac­tic din Timişoa­ra şi Advance World Development din Hong Kong. Imob­practic este deţinut în mod egal de Nico­lae Gavra, unul din­tre cei mai cunoscuţi şi discreţi oameni de afaceri din Timişoa­ra şi Sorin Suru. Amândoi sunt prin­cipalii acţionari ai antreprenorului în construcţii Timcon.

„Avem un public ţintă larg, de la pacienţi de recu­perare după un AVC la cei cu Alzheimer sau cei care au nevoie de asistenţă în permanenţă. Tarifele pleacă de la 8.000 de lei pe lună pentru un rezident independent şi primeşte cazare, trei mese pe zi cu două gustări, şedinţe de kinetoterapie, de aquaterapie, activităţi ocupaţionale, consultaţii medicale, analize, psihologie. Urmărim şi avem discuţii pe partea de asigurări private. Trebuie discutat din timp, nu când se apropie cineva de pensionare. Acesta nu este singurul centru pe care îl vom construi. Este începutul grupului Vitalitas şi vrem să creştem în toate oraşele României. Programul este dedicat celor cu resurse şi care n-au putut beneficia până acum de infrastructura ne­cesară“, a explicat CEO-ul. Complexul Vitalitas oferă condiţii pen­tru rezidenţii independenţi şi dependenţi, persoane cu afecţiuni degenerative şi ale bolilor de memorie, dar şi seniori care au nevoie de recuperare medicală.

„Vorbim de un concept nou, este pentru prima dacă când un complex de seniori este proiectat şi construit de la zero în România cu tot ce au nevoie. Aducem două concepte – un trai bun şi componenta medicală. Avem deja cereri şi din afară pentru tratamente de recuperare. Vrem să punem partea rezidenţială lângă cea medicală, să fie un resort pentru seniori. Avem şi un etaj dedicat celor cu afecţiuni de memorie pentru a-i avea în siguranţă şi avem o curte dedicată acestora. Pot veni aici şi cei care se recuperează după un atac vascular cerebral“, a spus Iulian Pleşcan.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank