ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Valentin Ivana, K2 Development: Panourile solare şi pompele de căldură vor fi următorul standard în imobiliare

26.09.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Aşa cum locuinţele din segmentul mediu-superior mizează acum pe sisteme de casă inteligentă sau încălzire în pardoseală, pentru o eficienţă mai mare, următorul pas îl reprezintă utilizarea de energie verde.

„Am implementat sistemul de casă inteligentă în noul proiect. Mizăm şi pe e­nergie alternativă şi studiem posibilitatea de a instala pom­pe de căldură cu panouri fotovoltaice pe următoarele proiecte. Acestea vor deveni o dotare standard în următo­rii ani, cum a devenit încăl­zi­rea în pardoseală sau siste­me­le smart home. Acum mer­gem pe centrale pe gaz, dar în proiectele următoare luăm în calcul pompele de căl­dură. Am mizat până a­cum pe ma­teriale care izo­lea­ză cât mai bine locuinţele pentru un con­sum redus de energie“, a spus Valentin Ivana, mana­ging partner, K2 Develop­ment în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Spre exemplu, şi la nivel naţional Ministerul Dez­vol­tării susţine construcţia de creşe care să fie încălzite şi ră­cite cu ajutorul pompelor de căldură, iar în sectorul 1 pri­măria a propus ca o serie de blocuri să aibă instalate pa­nouri fotovoltaice şi pompe de căldură.

Valentin Ivana explică faptul că cererea pentru case în proximitatea Bucureştiului, cum este Otopeniul rămâne ridicată.

„Cereea de case lângă Bucureşti, în special în zona de nord urmează trendul ascedent din ultimii ani, alimentat inclusiv de pandemie. Oamenii vor o curte, spaţiu verde şi mulţi s-au adaptat conceptului de muncă în mod hibrid. Au dorit să lucreze de acasă, să trăiască într-o comunitate. În plus, accesul facil la infrastructură din zona de nord se reflectă în mai puţin timp în trafic. Acum suntem la trei proiecte dezvoltate şi lucrăm la alte trei pentru care realizăm documentaţia pentru PUZ. La cel la care lucrăm acum are 34 de locuinţe individuale, iar primul a fost din 18 locuinţe individuale. Componenta 4 şi 5 sunt case de tip townhouse“, a spus Valentin Ivana.

El explică faptul că prioritatea acum este pentru cele trei proiecte pe care le elaborează.

„Sunt în diverse stadii de proiect. Până la final de an vom demara unul cu 68 de apartamente cu o componentă comercială plus un loc de joacă.

În Bucureşti sunt PUZ-urile anulate şi implicit sunt clienţi care se interesează de apartamente în Otopeni“.

Miza mai departe o reprezintă infrastructura.

„Metroul va avea un important impact asupra Otopeniului care se va transforma într-o extensie a Bucureştiului. Va consolida oraşul’.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank