ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! PSC Group caută terenuri în nordul Capitalei, unde vrea să dezvolte un mini-oraş. Grupul a vândut deja peste 90% din prima fază a proiectului WIN Herăstrău, care cuprinde circa 250 de unităţi

05.11.2021, 00:05 Autor: Alex Ciutacu

♦ Reprezentanţii grupului nu au oferit informaţii legate de nivelul investiţiei şi de sursa fondurilor.

Grupul PSC, controlat de Cristi Pascu, caută terenuri în nordul Capitalei şi parteneri pentru a lansa un proiect de dimensiuni mari, care ar putea cuprinde în fază finală peste 10.000 de locuinţe şi elemente precum grădiniţe, şcoli sau facilităţi comerciale, a explicat Irina Stoenescu, vicepreşedinte al PSC Group, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Echipa noastră lucrează de luni de zile pentru a identifica terenuri, pentru a analiza situaţia în privinţa deversării apelor menajere, în privinţa sistemului de electrificare, în privinţa speciilor protejate şi a spaţiilor pe care trebuie să le avem în vedere în zona în care urmează să construim, şi când spun asta mă refer la nordul Bucureştiului“.

Irina Stoenescu nu a oferit detalii suplimentare legate de dimensiunea investiţiei sau despre modul în care ar putea fi finanţat un proiect de o asemenea anvergură. PSC Group este în stadiul în care încă analizează terenul pe care se va dezvolta acest proiect, iar în ceea ce priveşte modul în care va fi finanţată această investiţie, Irina Stoenescu a explicat doar că o parte din bani vin din fonduri propii, iar pentru restul investiţiei dezvoltatorul este deschis la parteneriate.

„În parte o vom face cu fonduri proprii, dar ne aşteptăm să avem parteneri, atât locali, cât şi internaţionali. Suntem deschişi mai multor opţiuni de cooperare, atât timp cât cei care doresc să participe se aliniază principiilor pe care le avem gânite pentru acest oraş.“

Proiectul mini-oraşului ar urma să se întindă pe circa zece ani şi va fi gândit astfel încât cei care locuiesc acolo să aibă acces rapid câtre oraş şi către aeroport. Totodată, proiectul rezidenţial se va adresa mai multor categorii de clienţi.

„Va include atât opţiuni de tip boutique, premium, cât şi opţiuni pentru o plajă de clienţi cu un buget mediu. Prin amploarea acestui proiect este firesc să existe o plajă mult mai mare de oferte. Proiectul este gândit să funcţioneze ca un oraş de sine stătător, atât ca utilităţi, cât şi din punct de vedere funcţional“.

Proiectul la care se gândeşte PSC Group va cuprinde grădiniţe, şcoli, facilităţi medicale, locuri de joacă, restaurante, hotel, dar şi alte elemente care ar trebui să-i atragă pe cei interesaţi de o nouă locuinţă.  „Ne gândim la un parc de distracţii care să aibă şi o componentă educativă şi care să atragă clienţi atât din România, cât şi din regiune. Cred că va reprezenta un beneficiu nu doar pentru oraşul gândit de noi, cât şi pentru Capitală şi pentru zonele adiacente. În paralel, am gândit şi un outlet mall în proiect“.

Pentru aceste facilităţi, cât şi pentru cele care ţin de natură şi spaţii verzi, grupul îşi propune să lucreze cu mai multe tipuri de parteneri, în contextul în care va solicita multe resurse.

„Dorim să colaborăm în realizarea acestui proiect cu parteneri, atât publici, cât şi privaţi. Aşa cum spuneam este un proiect foarte amplu şi ne dorim să rescrie standardele de calitate şi confort în locuire şi să genereze oportunităţi de ordin educaţional şi economic pentru toată zona, şi pentru cei care locuiesc în el, dar să fie şi un punct care să susţină parte din populaţia adiacentă“.

Grupul este format în prezent din cinci firme, iar trei dintre ele sunt controlate de Cristi Pascu, care a moştenit şi a dezvoltat businessul fondat în anii 90 de tatăl său, Dumitru Pascu. Invitata a explicat că următoarele dezvoltări ar putea aduce şi o transformare structurală a grupului.

„Se pot înregistra diferite forme de parteneriat, suntem deschişi şi la varianta acţionariat, dar şi la varianta de a colabora în regim de divizii asociate, sau în regim de coordonare a unui element din cadrul proiectelor noastre. Dacă vorbim de mini-oraş, acolo proiectul este amplu şi va exista o varietate de formule de cooperare, de la asociere pe un anumit element, pe un grup de clădiri din cadrul proiectului, până la forme de asociere care privesc întreaga durată de 10 ani a proiectului nostru“.

PSC Group a dezvoltat în ultimii ani proiectul WIN Herăstrău, unul dintre cele mai ample proiecte cu finisaje de tip boutique din Capitală. Primele cinci imobile din acest proiect cumulează circa 250 de unităţi care sunt vândute în proporţie de 90%. În prezent, grupul lucrează pentru lansarea celui de-al şaselea imobil din acest complex, care va cuprinde între 50 şi 70 de unităţi.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank