ZF IT Generation

Viktor Bezugly, CEO al SmartNanotubes – start-up german care intră într-o campanie de finanţare pe Seedblink: Dezvoltăm o tehnologie inteligentă pentru detectarea mirosurilor, o aplicaţie tip Shazam pentru mirosuri. Investiţia de până acum se ridică la 6 milioane de euro

13 iul 2023 Autor: Ioana Nita

Suma minimă care poate fi investită în cadrul campaniei SmartNanotubes de pe SeedBlink este de 2.500 de euro.

SmartNanotubes Technologies, un start-up din Germania care dezvoltă o tehnologie inteligentă, comparabilă ca principiu cu aplicaţia Shazam însă pentru detectarea mirosurilor, are deschisă o rundă de investiţii de tip „bridge“ în valoare totală de 600.000 de euro, din care 200.000 euro sunt alocaţi unei campanii de strângere de fonduri pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink. Restul sumei de 400.000 euro este asigurată de investitorii deja existenţi ai start-up-ului. De la perioada de incubare şi până în prezent, investiţiile în proiectul SmartNanotubes totalizează 6 milioane de euro, start-up-ul fiind sprijinit de o serie de investitori precum Cottonwood Technology Fund, duotec GmbH, LSI Pre-Seed-Fonds, Technologiegründerfonds Sachsen (TGFS) şi TUDAG TU Dresden Aktiengesellschaft.

Runda actuală tip „bridge“ precede o rundă de finanţare mai mare, în valoare de 4 milioane de euro, planificată pentru anul viitor.

„În prezent, finalizăm o rundă de tip «convertible notes» (un împrumut pe termen scurt care va fi transformat în acţiuni la următoarea rundă de finanţare - n. red.) în care participă acţionarii noştri actuali şi investitorii SeedBlink. Acest lucru ne va permite să atingem o etapă importantă în dezvoltarea primului nostru produs în masă, pentru care intrarea pe piaţă este planificată pentru anul viitor. Obiectivele pentru runda mai mare sunt dezvoltarea corporativă, dezvoltarea afacerii şi miniaturizarea suplimentară a tehnologiei. Ne propunem să ne extindem echipa, în special cu specialişti IT şi experţi în business development, şi de asemenea să extindem soluţiile tehnice actuale către noi segmente de piaţă şi să ne dezvoltăm businessul în Statele Unite ale Americii şi Asia“, a declarat pentru ZF Viktor Bezugly, CEO al SmartNanotubes Technologies.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR