ZF IT Generation

ZF IT Generation. Cristina Simoc, BCR: Acceleratorul InnovX - BCR oferă start-up-urilor un cadru de a se dezvolta la nivel regional, naţional şi global

17 aug 2023 Autor: Alexandra Cepăreanu

♦ „InnovX-BCR este un loc de învăţare, o platformă care alimentează creşterea rapidă a companiilor la nivel global.“

Start-up-urile şi antreprenorii la început de drum care au idei de business şi au nevoie de ajutor pentru a le transforma în afaceri se pot dezvolta şi evolua în cadrul acceleratorului Innov-X BCR care îşi propune să pună la dispoziţia acestora instrumentele şi networkingul pe care îl caută pentru a-şi creşte businessurile atât la nivel naţional, cât şi internaţional, a spus Cristina Simoc, responsabil unitate retail din cadrul unei unităţi a BCR din Oradea. 

„Acceleratorul InnovX - BCR le oferă start-up-urilor un cadru de a se dezvolta atât la nivel regional, naţional, cât şi global. Invităm toate start-up-urile din domeniul tehnologiei să aplice cât mai repede în acceleratorul Innov-X  BCR, pentru că oferim toate instrumentele necesare într-un program de educaţie şi scalare de business. Venim cu iniţiative noi, îmbunătăţim programul de la un an la altul, inclusiv prin atragerea de noi colegi din BCR care aduc perspective diverse şi expertiza lor de-a lungul anilor. Sunt foarte multe companii cu potenţial, atât în Oradea, cât şi în alte oraşe din România, nu doar în oraşele mari precum Bucureşti, Cluj sau Iaşi. Deci există potenţial şi e important ca ei să ştie tot ce le poate oferi acceleratorul Innov-X BCR“, a spus Cristina Simoc în cadrul emisiunii ZF IT Generation. Ea se ocupă de start-up-urile care au o cifră de afaceri de până în 100.000 euro.

Cristina Simoc a adăugat că acceleratorul InnovX-BCR a reuşit să creeze un cadru în care micii antreprenori sau cei care au idei de business se pot dezvolta şi învăţa.

„InnovX-BCR e un laborator viu de învăţare, nu e un simplu accelerator. Este o platformă în care partenerii au încredere unii în alţii şi sunt deschişi spre învăţare, o platformă care alimentează creşterea rapidă a companiilor la nivel global. Mai exact, la finalul lunii iunie, a avut loc la Oradea un eveniment important susţinut de BCR, unde

s-au renumit start-up-uri din domeniul tehnologiei, s-au întâlnit bănci, instituţii, investitori care au discutat ultimele tendinţe în fintech şi au creat oportunităţi de business.“

De asemenea, reprezentanta BCR consideră că ecosistemul de start-up-uri are nevoie de evenimente dedicate, de proiecte şi idei inovatoare, de antreprenori, de mentori, care să îmbunătăţească poziţia României din punctul de vedere al inovaţiei la nivel european.

„Nu de mult Uniunea Europeană a publicat un raport care arată că, din păcate, ne situăm pe ultimul loc când vine vorba de inovaţie.“

„De aceea BCR se implică şi s-a implicat în a depăşi acest loc şi a ne dezvolta pe plan internaţional şi de a susţine start-up-urile din domeniul tehnologiei prin acceleratorul InnovX - BCR“, a mai spus Cristina Simoc.

Ea a menţionat că start-up-urile care se înscriu în cadrul acceleratorului InnovX - BCR trebuie să parcurgă mai multe etape.

„Companiile care intră în program parcurg în primul rând etapa de mentorat pe mai multe paliere, pornind de la primii paşi în bootcamp - aceasta este faza de diagnoză - până la workshopuri ce vizează colaborarea cu banca pe zona de achiziţii. Practic, te ajută să-ţi creezi un business sustenabil şi să susţii un pitch în faţa unui bord de multinaţională.“

Apoi, start-up-urile ajung la următoarea etapă, în care trebuie să se conecteze cu clienţii şi partenerii de business din portofoliul BCR.

„Următoare etapă ar fi să te conectezi cu clienţii şi partenerii de business BCR, prin evenimente dedicate, inclusiv la nivel de grup. Zonele de mentorat, training-urile care se fac sunt furnizate de către acceleratoare la un nivel intensiv, educaţia oferită de acestea este mai aplecată fiecărei companie în parte, deoarece fiecare start-up trece practic printr-un proces sub forma unor serii de întrebări asupra modelului lui de business“, a mai spus Cristina Simoc.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR