ZF IT Generation

ZF IT Generation. Ioana Arsenie, fondatoarea Trusted App – platformă de raportare financiară pentru IMM-uri: Am ajuns la peste 150 de companii care au conturi în platformă. Acum ne pregătim să suplimentăm investiţia în soluţie pentru a adăuga noi funcţionalităţi

27 sep 2023 Autor: Ioana Nita

Pe lângă aplicaţia Trusted App, compania locală Trusted Advisor Strategy & Finance a lansat recent şi o platformă online de training în domeniul finanţelor – contabilcfo.ro,  pentru cei care vor să avanseze în carieră de la rolul de contabil la cel de CFO (Chief Financial Officer) Investiţia iniţială în această platformă se ridică la 12.000 de euro.

Compania locală Trusted Advisor Strategy & Finance, specializată în furnizarea de servicii de contabilitate şi consultanţă finan­ciară, a ajuns în prezent să aibă peste 150 de clienţi care folosesc aplicaţia sa software de raportare financiară numită Trusted App, numărul acestora fiind dublu faţă de acum trei ani. Soluţia Trusted App a fost lansată în 2020, investiţiile ajungând până acum la circa 15.000 de euro. Pentru perioada următoare, compania are în plan să suplimenteze investiţiile pentru a adăuga noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei.

„Am lansat aplicaţia atunci când a debutat şi pandemia. În acele mo­mente companiile aveau nevoie şi pe partea aceasta financiară de suport pentru ca antreprenorii să ştie rezul­tatele, să ştie cifrele şi să se repo­ziţio­neze mult mai rapid decât într-un an obişnuit. Aşa că în primul rând clienţii noştri de contabilitate au primit foarte bine aplicaţia. La momentul acela erau 70 de utilizatori. Toţi au fost primiţi atunci imediat în aplicaţie, au beneficiat de acces şi au avut imediat acces şi la date pentru un an şi jumă­tate, astfel încât să existe compa­rabilitate şi să poată în anul 2020, care putea să vină cu scăderi pentru multe dintre businessuri, să vadă exact în ce zonă de risc se află. Sau, din contră, dacă sunt creşteri să vadă ce au de făcut din punct de vedere financiar ca să susţină creşterile“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ioana Arsenie, strateg financiar şi fondatoarea Trusted App, adăugând că aplicaţia a fost dezvoltată ca o componentă a serviciilor de contabilitate oferite de companie.

„Aplicaţia este un diferenţiator pentru businessul nostru, în sensul că digitalizează procesul atât la nivelul seniorului de echipă - coordonatorul de echipă economiseşte foarte, foarte mult timp, şi aduce în acelaşi timp multă valoare şi clientului final. Biroul nostru de contabilitate, format dintr-un senior şi doi juniori, a reuşit să îşi dubleze cifra de afaceri.“

„Adică am avut o creştere de la 50.000 de euro la 110.000 de euro în 2022, cu acelaşi număr de oameni. Practic putem să deservim un volum dublu de business, în proporţie de 40% datorită utilizării aplicaţiei care, automatizează raportarea financiară şi ne permite să ne poziţionăm ca un prestator care vine şi cu alt serviciu, nu doar cel de contabilitate simplă.“

În prezent, clienţii Trusted Advisor Strategy & Finance au acces la aplicaţia de raportare financiară şi bugetare Trusted App în cadrul pachetului de servicii oferit de companie, neexistând un cost suplimentar pentru folosirea soluţiei.

 

Aplicaţia Trusted App include partea de raportare financiară - contul de profit şi pierdere (P&L), venituri şi cheltuieli, partea de raportare de bilanţ, activ-pasiv, indicatori economico-financiari, de echilibru financiar. În plus, există şi funcţionalitatea de buget.

„În momentul în care tu în aplicaţie îţi vizualizezi datele, P&L-ul, pe categorii de venituri, cheltuieli, marje şi calcule, EBITDA, profitabilitate, variaţii, etc., ai posibilitatea, personalizat pe categoriile acelea pe care tu le ai ales ca şi companie, pentru că nu sunt uniforme pentru toată lumea categoriile de venituri şi cheltuieli, să îţi defineşti şi bugetele. Adică să stabileşti limite pentru cheltuieli, de exemplu, pentru fiecare lună ş.a.m.d. Şi automat, pe măsură ce noi încărcăm datele, rezultatele lunii curente, poţi să vezi cum ai progresat faţă de bugetul stabilit. Şi dacă nu eşti în limite, poţi să actualizezi bugetul ş.a.m.d.”, a explicat Ioana Arsenie.

În prezent, compania face teste pentru o nouă funcţionalitate în cadrul aplicaţiei care să alerteze antreprenorii în cazul în care există variaţii mari ale unor indicatori.

„Ceea ce vrem să facem este zona de alerte. Este o funcţionalitate relativ simplă prin care clientul să primească în timp real alertele privind taxele de plată şi eventual să automatizăm şi câteva alerte de variaţii. De exemplu, dacă eşti firmă de transport: << Atenţie! Cheltuielile tale auto luna aceasta au avut o creştere de 20%, în timp ce pentru cifra de afaceri creşterea a fost doar de 10%. Este o alertă la care chiar trebuie să vezi ce se întâmplă cu businessul tău, deci aplicaţia ar putea să fie cu adevărat un instrument de control”, a precizat ea.

Investiţia în noua funcţionalitate este estimată la circa 5.000 de euro, însă momentan, compania aşteaptă şi feedback-ul de la clienţi pentru a vedea exact dacă continuă acest proiect şi câţi bani investeşte mai exact în această direcţie. Această nouă funcţionalitate ar fi opţională şi contra cost pentru clienţii Trusted Advisor Strategy & Finance.

Pe lângă aplicaţia Trusted App, compania locală Trusted Advisor Strategy & Finance a lansat recent şi o platformă online de training în domeniul finanţelor – contabilcfo.ro -  pentru cei care vor să avanseze în carieră de la rolul de contabil la cel de CFO (Chief Financial Officer). Investiţia iniţială în această platformă se ridică la 12.000 de euro.

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR