ZF Live

ZF Live. Bogdan Pîrvu, Evolor: „Suntem într-un moment în care preţul e important. Oamenii au tendinţa să facă un pas în spate şi să analizeze mai bine ce cumpără“

Bogdan Pîrvu, CEO Evolor: (Piaţa de vopsele – n. red.) este o piaţă în suferinţă, iar după părerea mea, trendul se va păstra şi anul viitor.

Bogdan Pîrvu, CEO Evolor: (Piaţa de vopsele – n. red.) este o piaţă în suferinţă, iar după părerea mea, trendul se va păstra şi anul viitor.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.10.2023, 17:20 163

♦ Piaţa de lacuri, vopsele şi tencuieli decorative pentru segmentul rezidenţial, pe care activează Evolor, este estimată de Bogdan Pîrvu la o valoare de 300-350 de milioane de euro.

Producătorul de vopsele Evolor, din portofoliul ROCA Industry, şi-a propus ca, în cinci ani de acum înainte, să-şi dubleze cifra de afaceri, termenul de referinţă fiind cele 77 de milioane de euro realizate în 2022. Recent, Evolor a finalizat achiziţia Chempro, o fostă fabrică de vopsele de pe platforma Oltchim, şi a început un program de investiţii de 3 milioane de euro care ar urma să fie finalizat la sfârşitul anului 2024.

„Pe această platformă vom avea şi alte investiţii, capacităţi de producţie noi. Acolo va funcţiona o nouă fabrică de tencuieli decorative, un nou centru logistic şi o parte administrativă. Vom avea nevoie de circa 15 oameni, pentru că va fi o fabrică mult mai automatizată faţă de ce avem acum“, a spus Bogdan Pîrvu, CEO Evolor, la emisiunea online de business ZF Live.

Prin achiziţia fabricii Chempro, Evolor va moderniza şi va operaţionaliza un spaţiu de aproape 4.000 de metri pătraţi. Strategia de dezvoltare a companiei presupune creşterea cotei de piaţă, un indicator care acum se situează la 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO