ZF Private health

ZF Private Health. Andi Drăguş, fondatorul clinicii Dr. Drăguş: Investim circa 1 mil. euro într-o nouă clinică pentru servicii de chirurgie stomatologică

16.09.2022, 17:20 Autor: Georgiana Mihalache

Clinica Dr. Drăguş a pornit în 2005, în Bucureşti, iar în prezent este în proces de extindere, urmând ca în prima parte a lui 2023 să apară o nouă unitate.

Andi Drăguş a mizat în 2005 pe un business în domeniul stomatolo­giei, deschizând clinica Dr. Drăguş, în ur­ma experienţei sale în industria de pro­fil. De la un singur scaun, clinica s-a dez­voltat şi include patru unituri în pre­zent, dar şi laborator, sală de cursuri.

„În 2005 am deschis clinica. Îna­inte, am avut un laborator de tehnică dentară pe care îl avem şi acum în ca­drul clinicii şi eram foarte familiarizat cu tot ce înseamnă piaţa stomatologi­că, serviciile de stomatologie din România, dar şi din afară. Şi am decis că este momentul să trec la următorul nivel şi să deschid această clinică“, a spus Andi Drăguş.

El a precizat că pacienţii au nu­me­roase probleme dentare, însă în conti­nuare preţul dictează în momentul în care aleg un serviciu stomatologic. Piaţa stomatologiei este majoritar privată, doar câteva zeci de cabinete fiind în proprietate publică, din datele de la Statistică.

Fondatorul Clinicii Dr. Drăguş are în derulare o nouă investiţie în a doua clinică sub umbrela aceluiaşi brand, care urmează să fie gata în prima parte a anului viitor, în 2023.

„Este nevoie în acest moment de o clinică care să acopere servicii de chirurgie stomatologică, iar noua clinică asta va deservi. O să avem cabinete specializate pentru intervenţii de chirurgie dento-alveolară. O să avem chiar şi o zonă de ATI, unde pacientul primeşte o sedare controlată. Ambele clinici sunt în sectorul 1 din Bucureşti. Sunt destul de aproape pentru că nu e mai simplu să le gestionez. Ca investiţie, ne apropiem de 1 mil. euro. Cu toate scumpirile din construcţii şi ale utilităţilor, calculele ne sunt modificate“, a mai spus Andi Drăguş.

El a observat că stresul din ultimii ani, generat de situaţia de criză sanitară, se transpune şi în probleme dentare pentru pacienţii care s-au adresat clinicii.

„Sunt pacienţi cu tot felul de dureri în zona obrajilor, tâmplelor, în zona urechii care implică comportamentul de stres management. Această pandemie n-a făcut decât să crească nivelul de anxietate, am văzut pacienţi tineri, între 16 şi 18 ani, care nu au mai putut să deschidă gura, totul s-a regăsit într-un stres pe care ei încearcă să-l elimine, strângând din dinţi“, a explicat Andi Drăguş.

În 2021, clinica dentară a încheiat cu afaceri de până la 700.000 de euro, însă după primele luni din 2022, afacerile au scăzut cu circa 20-30%. Antreprenorul se aşteaptă însă să recupereze scăderea.

„Am observat la pacienţi o reţinere în urma acestei incertitudini cu războiul, cu situaţia economică. Au amânat să-şi facă anumite intervenţii chirurgicale, lucrări de estetică. Studiile ne arată că stăm pe un loc destul de jos în igiena orală. Din punctul meu de vedere, o informare a pacienţilor, educarea la nivel naţional este cea mai importantă“, a mai menţionat Andi Drăguş.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria