ZF Private health

ZF Private Health. Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta din Bucureşti: Cumulat, investiţiile în brandul Zetta au fost de peste 2,5 milioane de euro

19.08.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Spitalul Zetta, specializat în chirurgie plastică, reconstructivă şi microchirurgie, a fost înfiinţat în urmă cu un deceniu în Bucureşti. Peste 1.700 de operaţii s-au realizat în spital în primul semestru din 2022.

Investiţiile nu se opresc niciodată în domeniul sănătăţii, aceasta fiind cheia pentru a rămâne în piaţă, crede Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta din Bucureşti. Unitatea medicală a încheiat în 2022 o investiţie prin care s-a transformat din clinică în spital, iar în total, într-un deceniu de activitate, investiţiile au ajuns la peste 2,5 mil. euro.

„Ne dezvoltăm serviciile, ne îmbunătăţim echipa de medici şi permanent suntem conectaţi la ce înseamnă noi tehnici chirurgicale, în procedurile de cabinet. Investiţia actuală are în vedere un laser, este necesar şi am completat investiţia. În orice domeniu, un antreprenor bun este cel care investeşte permanent, niciodată nu stagnează. Dacă vrei să rămâi în piaţă pe termen lung, trebuie să fii adaptat acestor condiţii“, a spus Andreea Constantin Vîlcioiu.

Investiţia în transformarea Zetta în spital a pornit în 2018, însă situaţia generată de pandemia de COVID-19, dar şi rigorile legislative din domeniul con­struc­ţiilor din sfera medicală au mai încetinit finalizarea proiectului.

„Am operat chiar mai mult decât ne-am propus, am atras pacienţi aşa cum am estimat. Am continuat mici investiţii pentru a completa acolo unde consideram că este cazul. Permanent este nevoie de mici investiţii, iar anul acesta ne-am propus să fie un an de perfecţionare a procedurilor, proceselor interne“, a mai spus directorul general al Spitalului Zetta.

Peste 5.000 de pacienţi noi au trecut pragul Zetta în primele şase luni din an, iar în total au fost realizate circa 1.700 de operaţii în această perioadă. Mai bine de jumătate dintre aceste intervenţii au fost din sfera chirurgiei reconstructive, dar şi din cea medicală.

„Suntem spital dedicat chirurgiei plastice estetice reconstructive şi microchirurgie reconstructive, însă avem şi câteva specialităţi conexe legate chirurgiei plastice. Vorbim de ortopedie, unde avem medici specializaţi pe chirurgia mâinii, a umărului, a genunchiului. Avem dermatologie pentru că este mult legat de dermato-cosmetică, de medicina estetică, şi mai avem chirurgie generală mică“, a mai spus Andreea Constantin Vîlcioiu.

Preţul pentru operaţii diferă în funcţie de complexitatea intervenţiei şi de costul consumabilelor, dar poate porni de la câteva sute de euro până la câteva zeci de mii de euro. Compania nu colaborează cu Casa de Asigurări de Sănătate, însă a înfiinţat o asociaţie prin intermediul căreia preia cazuri pro-bono.

„Noi avem un dublu sistem de colaborare, avem medicii Zetta pe care îi promovăm, care sunt în echipa doctorului Zamfirescu, şi medici care vin şi operează în Zetta, având un contract de colaborare şi le punem la dispoziţie resursele. Mulţi vin din perioada studenţiei sau rezidenţiatului să vadă operaţii, să participe la operaţii realizate de multe ori în premieră, astfel că ştiu de noi, iar ulterior doctoral Zamfirescu selectează cei mai buni medici care pot să fie în echipa noastră“, a mai spus directorul general al spitalului.

Estimările privind cifra de afaceri în anul 2022 pentru brandul Zetta ţintesc o cifră de 5 mil. euro.

„Piaţa medical privată este clar în creştere. Noi, imediat după ce am terminat investiţia, am primit alte oferte de a ne extinde, pe care le-am pus în aşteptare pentru că trebuie să ne liniştim“, a concluzionat Andreea Constantin Vîlcioiu.

De la o clinică ce număra două cabinete de consultaţii şi o sală de operaţii, Zetta are în prezent cinci săli de operaţii şi 15 paturi pentru spitalizare continuă, dar şi patru paturi pentru spitalizare de zi.

În 2021, fondatorul clinicii de chirurgie plastică şi microchirurgie Zetta, doctorul Dragoş Zamfirescu, a vândut o parte dintre părţile sociale deţinute către doi noi parteneri, Andreea Constantin-Vîlcioiu, actualul director general al clinicii, şi Sorin Daniel Nae, medic chirurg plastician şi doctor în ştiinţe medicale.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria