ZF Private health

ZF Private Health. Cecilia Covrig, fondatoarea Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti: Cererea pentru serviciile medicale din spital este în creştere, estimăm un avans 30% în cifra de afaceri anul acesta

04.08.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ A primit avizul pentru extinderea compartimentului de terapie intensivă, o investiţie de 200.000 de euro ♦ Spitalul are 22 de paturi, două săli de operaţie şi şase cabinete de ambulatoriu şi a fost deschis în 2016.

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti, deschis în 2016 de Cecilia Covrig, va extinde departamentul de terapie intensivă, o investiţie de 200.000 de euro, iar în doi ani plănuieşte să dezvolte zona de servicii medicale cu încă 1.000 de metri pătraţi, pe fondul creşterii numărului  de pacienţi.

„După doi ani am primit aprobarea pentru a extinde departa­mentul de terapie intensivă, vom face dezvoltarea de la două paturi la patru paturi, investiţia se ridică la 200.000 euro în dotări şi aparatură medicală“, a declarat Cecilia Covrig, fondatoarea spitalului Angiomedica la ZF Private Health. Spitalul este specializat în domeniul cardiovascular, are 22 de paturi, două săli de operaţie şi şase cabinete de ambulatoriu.

România ocupă un loc fruntaş la incidenţa bolilor cardiovasculare în UE şi în lume, lipseşte prevenţia, iar pacienţii ajung târziu la medic, potrivit ei. „Este nevoie de implementarea unui sistem de prevenţie, nu ştiu cât de mult poate lucra sistemul privat pentru prevenţie, dar sistemul de stat şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să implementeze un astfel de sistem ca pacientul să nu mai ajungă târziu la medic. Să existe un control obligatoriu la medic pentru depistarea precoce a unor afecţiuni.“

Media de vârstă a pacienţilor vasculari şi cardiovasculari este peste 50 de ani, dar în ultimii ani ajung la medic şi pacienţi vasculari cu de 30-40 de ani din cauza alimentaţiei mai puţin controlate şi a sedentarismului, potrivit ei.

„Suntem un spital de nişă, cu 22 de paturi. Dacă vom începe această investiţie cu încă o clădire în următorii doi ani vom extinde cu 1000 mp suprafaţa destinată serviciilor medicale, numărul de paturi va creşte. O dată cu aprobarea compartimentului ATI spitalul a primit aprobarea pentru noi servicii  medicale, pe diabet şi medicină internă. Vom începe consultaţii în ambulatoriu pe aceste specialităţi”.

Spitalul Angiomedica este o investiţie de la zero, a fost fondat în 2016 având la bază o clinică Angiomedica, deschisă în 2004 şi cumpărată de Cecilia Covrig în 2006.

Clinica a fost primul laborator de cateterism privat din România, potrivit ei, şi funcţiona cu 5 paturi şi 3 cabinete de consultaţie iar investiţia pe care amrealizat-o a dus spitalul la 22 de paturi, 2 săli de operaţie, 6 cabinete de ambulatoriu, compartiment de terapie intensivă.

„Avem 8 medici permanenţi şi colaborăm cu 25 de medici. Anul trecut am avut creştere, pacienţii au revenit pentru investigaţii post covid şi am avut 27% creştere şi estimăm o creştere depeste 30% anul acesta. Profitul nu poate să crească în acest ritm pentru că cheltuielile au crescut destul de mult, mai ales cheltuielile cu utilităţile”

Anul trecut cifra de afaceri a ajuns la 3,5-4 milioane de euro.

În prima jumătate a acestui an a crescut numărul de pacienţi cu plată dar şi cel al  pacienţilor cu bilet de trimitere, în condiţiile în care spitalul a beneficiat de o mărire a fondului. „Existau liste de aşteptare pe o perioadă lungă şi cei de la Casa de Sănătate au mărit contractul. Cele mai solicitate servicii sunt cele sub angiograf, diagnostic coronarian, arteriografii de carotide, de membre, dar şi angioplastii, stentări”. Spitalul lucrează cu 4 medici cardiologi intervenţionişti.

Pe această nişă a serviciilor medicale pentru boli cardiovasculare mai activează Sanador, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, ce deţine cel mai mare spital privat din ţară în Capitală, dar şi grupul privat Monza, controlat de italienii de la Policlinico di Monza, care operează  spitale în Bucureşti, printre care cel mai mare spital privat  din ţară pe chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.

 


ZF Private Health, un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria