ZF Private health

ZF Private Health. Dr. Daniel Vîlcioiu, fondatorul Clinicii de Chirurgia Mâinii din Bucureşti: Clinica a pornit de la o nevoie în piaţă, cererea este mare pentru patologia mâinii

26.04.2024, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Investiţia iniţială în Clinica de Chirurgia Mâinii a fost de circa 100.000 de euro, bani din surse proprii şi din credit IFN ♦ Medicul fondator aşteaptă să recupereze investiţia într-un an, pe fondul cererii crescute.

Medicul Daniel Vîlcioiu şi-a propus să aducă o parte din cunoştinţele învăţate în stagii de pregătire în străinătate şi în România şi a deschis propria clinică la începutul anului 2024. Clinica de Chirurgia Mâinii a pornit astfel cu o investiţie de 100.000 de euro, iar fondatorul companiei crede că o va recupera chiar după primul an de activitate, având în vedere cererea pentru servicii medicale specializate.

„Clinica a pornit de la o nevoie în piaţă. În România facem primii paşi în ceea ce priveşte supraspecializarea medicală. Avem medici extrem de talentaţi, dedicaţi, pasio­naţi, aproape toţi au studiat în străinătate şi au vrut să replice în ţară ce au învăţat acolo. Este clar o nişă medicală şi după un drum lung am reuşit să îmi împlinesc acest vis, de a avea propria clinică. Este prima clinică de­di­cată exclusiv chirugiei mâinii din România“, a povestit medicul Daniel Vîlcioiu în cadrul emisiunii ZF Private Health.

O mare parte din investiţie a mers spre echipamentele medicale, astfel încât echipa de doctori să poată trata cât mai rapid şi la un nivel similar celui din străinătate. Fondatorul clinicii spune că segmentul mâinii poate fi tratat de mai mulţi medici, de la ortopezi la neurochirurgi, reumatologi, medici de recuperare, medici de chirurgie plastică. Pacientul ajunge să fie plimbat însă de la un medic la altul şi poate renunţa la a-şi mai trata afecţiunea mâinii, crede specialistul.

Daniel Vîlcioiu a atras astfel alături de el în clinică medici recunoscuţi în aceste arii medicale, care au făcut pregătire în străinătate, astfel încât să creeze o echipă multidisciplinară pentru pacienţi.

„Avem cabinet de chirurgia mâinii, de terapia mâinii, care este foarte importantă şi practic este un secret în acest business. Avem o sală de intervenţii echipată corespunzător, chirurgie de ambulator. Avem patru angajaţi şi cinci medici colaboratori. Avem colegi colaboratori, medici care au lucrat cu mine încă de când erau rezidenţi. Toţi au fost în străinătate, am ţinut foarte mult la lucrul acesta pentru că am văzut cât de mult avans mi-a dat şi cât de mult mi-a schimbat mentalitatea“, a mai adăugat medicul.

Afecţiunile pentru care pot veni pacienţii la noua clinică apărută în Capitală ţin de uzura mâinilor şi de problemele degenerative cronice. Sindromul de tunel carpian, tendinitele, dar şi tumorile sau malformaţiile congenitale sunt printre afecţiunile acoperite în Clinica de Chirurgia Mâinii.

„Suntem puţini în ţară care tratăm un singur segment. La mine a pornit încă din facultate, când m-au atras aceste operaţii de replantare a degetelor şi a mâinilor. Faptul că poţi să-ţi pierzi un deget, două şi există un chirurg care să le pună la loc şi să le ai în continuare mi s-a părut fascinant“, a mai spus Daniel Vîlcioiu.

El precizează că nu colaborează cu Casa Naţională de Asigurări şi nu intenţionează să deschidă acest segment pentru că susţine că procesul de decontare este greoi, iar banii decontaţi nu acoperă nivelul tehnologiilor folosite în clinică.

„Momentan ne concentrăm pe ce avem de făcut acum, dar planurile sunt măreţe. Lucrăm foarte bine împreună, ca echipă, ţinem cont de ideile fiecăruia, promovăm creativitatea, dar în acelaşi timp acţionăm simplu şi pe protocoale scrise, clare. Ne dorim să creştem. Îl consider primul pas (deschiderea primei clinici – n.red.)“, a mai spus medicul.

El crede că primul pas făcut spre antreprenoriat a fost chiar prima vizită într-un spital din străinătate, dublat de dorinţa de a aduce acele tehnologii şi pacienţilor români. „Acum deja lucrurile sunt mult mai clare şi se îmbină plăcut, pentru că avem o echipă şi nu aş vrea să fac eu tot, să mă pricep la toate. Tocmai de aceea am ales şi în chirurgie o supraspecializare“, a completat medicul.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria