ZF Private health

ZF Private Health. Silvia Neagu, director executiv al spitalelor Heka şi Armonia din Constanţa: Vom extinde cele două spitale şi avem în plan al treilea spital specializat pe îngrijiri paliative

29.07.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Proprietarii au investit 10 milioane de euro în cele două spitale În 2009 a fost deschisă maternitatea Isis (actualul spital Armonia) cu 60 de paturi de spitalizare continuă şi 19 paturi spitalizare de zi, iar în 2018 s-a deschis spitalul Heka, ce are un compartiment de primiri urgenţe.

Armonia Grup, ce deţine spitalul Heka şi maternitatea Armonia (fostul Isis) din Constanţa, are în plan să extindă cele două unităţi dar şi să ridice al treilea spital specializat pe îngrijiri paliative, o investiţie de câteva milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

„Primul spital, maternitatea Isis, a fost deschis în 2009 iar în 2012 a devenit spital cu prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea. Isis a devenit spitalul Armonia în 2021. În 2018 am deschis spitalul Heka, sin­gurul spital privat din zonă cu com­partiment de primiri urgenţe şi am dezvoltat şi serviciul de ambulanţă“, a declarat Silvia Neagu, directorul executiv al Armonia Grup, în cadrul emisiunii ZF Private Health, realizată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

Investiţiile în cele două spitale din Constanţa se ridică la 10 milioane de euro, iar proprietarii au în plan să continue investiţiile în dezvoltarea acestor unităţi. Maternitatea privată Armonia este controlată de medicul Mohamed Zaher, specializat în obstetrică-ginecologie, în parteneriat cu medicul Vlad Iustin Tica, iar spitalul Heka este controlat de Mohamed Zaher alături de medicul chirurg Ahmed Berro.

„Urmează să extindem cele două spitale. La spitalul Armonia vom investi 2-3 milioane de euro pentru supraetajare cu un nivel şi extinderea activităţii maternităţii. La Armonia Hospital îmbunătăţim şi condiţiile hoteliere iar la spitalul Heka vom deschide un centru de angiografie şi cardiologie intervenţională în parteneriat cu centrele Ares pe structura existentă. Cel mai măreţ proiect pe care îl avem este deschiderea celui mai mare spital de îngrijiri paliative din zonă, este nevoie de un astfel de spital, anul acesta va începe proiectul“, a mai spus ea. În ultimii ani cererea pentru serviciile medicale a crescut, încrederea oamenilor a crescut în contextul pandemiei, pacienţii au migrat în zona de servicii medicale private, potrivit ei.

Datele publice arată ca anul trecut spitalul Armonia (fostul Isis) a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 21,7 milioane de lei, faţă de 18 mil lei anul anterior şi un profit net de 4 milioane de lei, faţă de profit net de 1,9 mil. lei anul anterior. Pe de altă parte, spitalul Heka (firma Diagnost Srl) a avut o cifră de afaceri de 15,8 milioane de lei, faţă de 9,4 mil. lei anul anterior, arată datele de la mfinante.ro.

„Estimăm o creştere cu 20-30% şi în acest an, pe care am avut-o şi în prima jumătate din acest an“.

Spitalul Armonia are 60 de paturi pe spitalizare continuă şi 19 paturi pe spitalizare de zi iar Heka are 47 de paturi pe spitalizare continuă şi 22 de paturi pe spitalizare de zi.

„La Armonia Hospital unicitatea serviciilor este faptul că noi încurajăm naşterea naturală, avem paciente care vin din toată ţara, în special din Tulcea şi Galaţi. La Armonia ponderea naşterilor naturale a depăşit numărul cezarienelor“. La spitalul Heka sunt două săli de operaţie şi se fac operaţii pe ortopedie, neurochirurgie, chirugie plastică, ortopedie pediatrică şi alte specialităţi.

Spitalul Armonia are 70 de medici colaboratori şi angajaţi iar la Heka sunt 80-90 de medici. Anul trecut, Armonia Hospital a avut 4500 de pacienţi internaţi, s-au înregiatrat 18.500 consultaţii în ambulatoriu şi 10.000 investigaţii paralicinice. Spitalul Heka a avut 4300 pacienţi internaţi şi 16.300 de consultaţii în ambulatoriu.

În perioada estivală, la spitalul Heka vin pacienţi de pe litoral dat fiind existenţa compartimentului de primiri urgenţe. „La Armonia Hospital, fiind vorba de sarcini, avem paciente din toată ţara. Aici am dezvoltat şI camera de gardă pe pediatrie pentru investigaţii şi internare“.

 Principalele provocări cu care ne confruntăm sunt legislaţia versatilă şi inconstantă, lipsa de coerenţă şi predictibilitate a politicii de finanţare a serviciilor medicale, personalul nu foarte bine pregătit mai ales că în doi ani de zile nu prea au avut acces la formare profesională, a mai adăugat ea.

În Constanţa mai activează Ovidius Clinical Hospital (OCH), cel mai mare spital privat generalist din zona Dobrogei, deschis în 2014 şi controlat de un grup de medici din Constanţa.

Piaţa totală de sănătate privată este estimată la 7 miliarde de lei anual, cei mai mari jucători după cifra de afaceri sunt Regina Maria, Medlife, Medicover, Sanador şi grupul Gral.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria