ZF Transilvania

Cornu de la Confort construieşte staţiile de transfer deşeuri din Cluj pentru 5,6 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

12.02.2012, 16:56 228

Georgică Cornu, omul de afaceri care controlează constructorul timişorean Confort, a câştigat în asociere cu companiile Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service un contract în valoare de peste 23 mil. lei (circa 5,6 mil. euro), fără TVA, pentru construcţia a trei staţii de transfer deşeuri în judeţul Cluj.

Contractul a fost semnat vineri, 10 februarie, de Consiliul Judeţean Cluj cu asocierea condusă de compania Confort şi face parte dintr-o investiţie mai amplă în cadrul proiectului ''Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj".

Contractul se referă la construcţia a trei staţii de transfer deşeuri în localităţile Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu. Durata maximă de realizare a proiectului este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defecţiunilor de 24 de luni.

Sursa de finanţare a investiţiei este Fondul European de Dezvoltare, prin POS Mediu, Axa prioritară 2, Sectorul managementul deşeurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric, bugetul de stat şi bugetul local.

''Construcţia acestor staţii de transfer reprezintă o etapă în procesul de colectare a deşeurilor de pe întreg teritoriul judeţului Cluj. Ulterior, acestea vor fi transportate la depozitul ecologic judeţean, unde vor fi supuse unui proces complex de sortare şi compostare a deşeurilor organice, respectiv depozitare. Lucrările vor demara de îndată ce condiţiile meteorologice o vor permite", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, contractul este parte a unui proiect mult mai amplu ce vizează implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor, evaluat la aproximativ 76 mil. euro. Până în prezent a fost adjudecat contractul pentru construcţia centrului de depozitare a deşeurilor, urmând să fie organizate şi alte licitaţii (pentru închiderea actualelor rampe de gunoi, neconforme, precum şi pentru atribuirea lucrărilor pentru drumurile de acces de la depozitul ecologic.

Asocierea condusă de compania Confort a mai câştigat, la începutul lunii ianuarie, în cadrul proiectului ''Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj", un contract în valoare de 107,5 mil. lei (25 mil. euro), fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj. Termenul de execuţie al acestor lucrări este de 14 luni, iar durata perioadei de notificare a defecţiunilor este de 60 de luni. Compania de construcţii Confort din Timişoara a realizat în 2010 afaceri totale de 159 mil. euro şi este controlată de omul de afaceri Georgică Cornu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO