ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte aproape 12 mil. lei în amenajarea a 6 km de piste pentru biciclete

Primăria Braşov investeşte aproape 12 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

11.12.2023, 16:26 97

Primăria Braşov a relansat licitaţia pentru amenajarea unei piste pentru biciclete care să facă legătura între terminalul RAT de la Poienelor, b-dul Victoriei şi pista din centrul civic, ajungând astfel să unească cartierul Astra cu puncte importante din oraş - gara, centrul civic şi centrul istoric. Traseul va avea o lungime de 6 km şi 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete, valoarea estimată a investiţiei fiind de aproape 12 mil. lei (circa 2,4 mil. euro). Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR). Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, componenta tehnică 30 de puncte, iar durata de execuţie a lucrărilor 30 puncte. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 decembrie 2023, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Astăzi am relansat licitaţia pentru amenajarea primei piste de biciclete care face parte din strategia noastră de dezvoltare a mobilităţii velo, astfel încât braşovenii să aibă în apropierea locuinţei sau locului de muncă o pistă pentru biciclete. Cumulat, vorbim de 80 de kilometri de piste care vor lega toate cartierele Braşovului. Aceasta este prima pistă amenajată conform standardelor care uneşte un cartier cu zonele de interes ale oraşului, făcând din acest tip de transport unul care să răspundă nevoii de deplasare a braşovenilor. Săptămâna aceasta sperăm să dăm drumul şi la cel de al doilea traseu, care uneşte cartierele Astra şi Răcădău.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă. Durata lucrărilor de amenajare şi marcare a pistelor pentru biciclete este de maxim 6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO