ZF Transilvania

Proiect european de 23 mil. euro pentru extinderea pistei de aterizare a aeroportului din Oradea

Proiect european de 23 mil. euro pentru extinderea pistei...

Autor: Laurentiu Cotu

30.08.2022, 17:49 135

Aeroportul Oradea, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Bihor, a accesat un proiect european de 23 mil. euro, plus TVA, pentru extinderea pistei de aterizare cu 400 de metri spre localitatea Nojorid. La finalul lucrărilor de extindere, aeroportul din Oradea va dispune de o pistă de 2.500 metri şi de un sistem de iluminare şi semnalizare ce va permite aterizarea, chiar şi în condiţii de ceaţă densă. Extinderea pistei şi modernizarea aeroportului va permite ca aeronave mai mari, inclusiv cargo, să poată opera de pe aeroportul din Oradea.

’’În paralel cu susţinerea evaluării proiectului în vederea accesării fondurilor europene, în vara acestui an s-a derulat procedura de evaluare a ofertelor depuse de firme pentru realizarea lucrărilor. În cursul lunii septembrie se va atribui lucrarea. Dacă nu vor fi contestaţii, în octombrie vom semna contractul de proiectare şi execuţie. Până în toamna anului viitor lucrările vor trebui finalizate, banii europeni pentru acest proiect putând fi accesaţi doar până la finalul anului 2023’’, a spus Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

 


 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO