ZF Transilvania

Venta Real Estate a investit 10 mil. euro in Solaris Shopping Park

13.11.2008, 20:31 132

Grupul Venta Real Estate a finalizat o investitie de aproximativ 10 milioane de euro pentru centrul comercial Solaris Shopping Park, situat intre localitatile Turda si Campia Turzii din judetul Cluj. Centrul comercial are o suprafata totala de 40.000 de metri patrati, dintre care 10.000 de metri patrati reprezinta suprafata construita.

"Solaris Shopping Park este cel mai mare centru comercial din localitatile Campia Turzii si Turda, in cadrul caruia vor functiona aproximativ 25 de magazine, 90% din spatiul inchiriabil fiind deja ocupat. Printre chiriasii centrului comercial Solaris Shopping Park se numara Sprider, Techno Market, Fox, Centro Farm, House of Art, Leonardo, Elvila, Kalenda, Piritex, Mondex si Sapho Style", a declarat pentru ZF Transilvania Markus Goessl, business development director Venta Real Estate Group.
Reprezentantii Solaris Park spun ca pu blicul-tinta al centrului comercial este reprezentat de locuitorii din orasele Campia Turzii si Tur da, care insumeaza 85.000 de oameni, dar si de locuitorii din satele invecinate, astfel ca peste 180.000 de oameni vor vizita noul magazin. Solaris Shopping Park va dispune de 315 locuri de parcare, iar investitia firmei austriece Venta Real Estate Group va crea 100 de noi locuri de munca.
"Am decis sa realizam aceasta investitie in afara orasului Cluj-Napoca deoarece ne asteptam ca piata de retail din Romania sa inregistreze o crestere cu precadere in orasele de pana la 200.000 de locuitori'', spune Markus Goessl. Grupul Venta Real Estate intentioneaza sa investeasca pe piata din Romania sume cuprinse intre 10 si 30 de milioane de euro.
"Pretul mare pe care trebuie sa-l platim pentru achizitia de terenuri reprezinta o piedica pentru noi. Nu putem derula investitii imobiliare in orase cum este Clujul, fiindca nu este un loc prielnic, insa orasele secundare din Romania sunt un loc bun pentru intentiile noastre de a dezvolta proiecte" a afirmat Markus Goessl.
Reprezentantii Venta Real Estate Group spun ca proiectele pe care intentioneaza sa le dezvolte in Romania sunt in principal din domeniul retailului si al imobiliarelor. Aceste proiecte urmeaza sa fie vandute in 2-3 ani.
"Daca investim in Romania intr-un proiect o suma de 10 milioane de euro, nu ne asteptam ca peste 2-3 ani, cand vrem sa vindem, sa primim o suma mai mare de 20 de milioane de euro", a declarat Markus Goessl. Oficialii Venta Real Estate Group sunt de parere ca in municipiul Cluj-Napoca pe piata de retail nu mai sunt locuri pentru posibile investitii.
"Avand in vedere faptul ca pe piata centrelor comerciale din Cluj-Napoca exista deja centre comerciale precum Iulius Mall si Polus Center si sunt anuntate in prezent si alte proiecte in derulare, piata este plina si nu consideram oportun a demara o investitie aici'', spune Goessl.
Potrivit reprezentantilor Venta Real Estat, in vederea viitoarelor investitii acestia au luat in considerare faptul ca in Romania piata este deschisa pentru alte investitii in domeniu constructiilor rezidentiale.
"Experienta noastra in dezvoltarea de proiecte rezidentiale de 15 ani in Ungaria ne va ajuta sa dezvoltam in Romania proiecte imobiliare. Procesul de dezvoltare de proiecte in Romania va fi unul dintre cele mai mari ale companiei si dorim sa investim pas cu pas", spune Markus Goessl. Oficialii Venta Real Estate Group au anuntat ca Romania este una dintre cele mai puternice piete pe care intentioneaza sa investeasca, cu toate ca si in tara noastra criza financiara din Statele Unite va avea efecte asupra investitiilor viitoare.
"Majoritatea companiilor care doresc sa dezvolte proiecte in Romania vor fi afectati de criza economica din Statele Unite ale Americi, pentru ca nu vor avea acces, ca pana in prezent, la credite", a declarat directorul de investitii al Venta Real Estate Group.
Venta Real Estate Group este o firma austriaca de investitii infiintata in 1991, cu filiale in Ungaria din 1992, Ucraina din 2000, Bulgaria din 2002, Slovacia din 2003, Lituania si Moldova in 2006, respectiv Romania si Rusia in 2007. Compania investeste in constructiile imobiliare, a spatiilor de birouri si in centre comerciale, pe care le vinde ulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO