Ziarul de Duminică

BULETIN DE INEPTZIA / Sesiunea de sex

BULETIN DE INEPTZIA / Sesiunea de sex
11.02.2009, 15:04 23

Locuim, respiram, dormim, citim, muncim si injuram in Romania. Si aici, la noi, acasa, n-avem nici un moment de plictiseala. Inconjurati la tot pasul de personaje halucinante, intamplari neverosimile si povesti adevarate, care sfideaza gravitatia ratiunii. Momentele in care Romania se invecineaza, la toate granitele sale cu Ineptia sunt la tot pasul: pe strada, in reviste si-n ziare, la radio, la televizor, la serviciu, in magazine. Peste tot si oriunde. In Ineptia se intra fara viza, si asta inca dinainte de aderarea la Uniunea Europeana.

Astfel stand lucrurile, va propunem sa facem impreuna o calatorie prin acest taram locuit de personaje dotate cu cate un neuron singuratic. S-o pornim, agale, prin Ineptia.
Daca aveti si voi "amintiri" din "tara" cu pricina, scrieti-ne pe adresa duminica@zf.ro (subiect: Ineptzia), spuneti-ne, pe scurt, despre ce este vorba. Anexati si o poza. Povestile si fotografiile primite vor fi publicate in cadrul acestei rubrici. In timp, cu ajutorul vostru, vom ajunge sa construim un"album ilustrat" al Ineptiei noastre, cea de toate zilele.

 
Nenumaratele guverne postdecembriste si inca si mai nenumaratii ministri ai invatamantului care-au "domnit" in aceeasi perioada au catat, cu totii, sa reformeze scoala romaneasca. Fiecare in felul sau, adica - de cate ori se schimba guvernul sau ministrul - altfel. A iesit o mare brambureala. Acum avem un guvern nou si acesta a anuntat deja noi masuri de bulversare prin lege a instructiunii publice. Solutia reala, singura si eficienta, de reforma a domeniului am gasit-o lipita pe o pubela, in preajma unor buticuri care desfac diplome cu amanuntul (daca vreti, in preajma unui snop de universitati private, tot aia). Mesajul reformist este simplu, tonic si mobilizator: "A venit sesiunea. Decat sa inveti, mai bine fa SEX". O ideologie de succes, cu adevarat revolutionara. Desigur, va trebui sa mai asteptam o vreme pana cand studentii de azi, care vor face sex in loc sa invete, vor putea schimba societatea romaneasca. Dar si cand o vor face, lucrarea lor intemeietoare va fi ireversibila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO