Analiză

Efectul Dacia: cei mai mari angajatori din Argeş provin din auto

Efectul Dacia: cei mai mari angajatori din Argeş provin...

Autor: Adelina Mihai

10.02.2014, 21:57 924

Şapte dintre cei mai mari 20 de angajatori din judeţul Argeş activează în domeniul auto, majoritatea fiind furnizori de componente auto pentru producătorul de autovehicule Automobile Dacia.

ZF continuă seria analizelor „Economia judeţelor la raport“, prin care aduce în prim-plan principalele „trăsături“ ale economiei în profil teritorial. Astăzi este prezentată economia judeţului Argeş, care găzduieşte cel mai mare exportator din economie - Automobile Dacia -, după ce în săptămânile anterioare au fost analizate judeţele Alba şi Arad. Iar preocuparea faţă de situaţia din mediul de business local începe şi de la cei care supraveghează îndeaproape evoluţia judeţului.

„Anul acesta am început o serie de întâlniri faţă în faţă cu reprezentanţi din top managementul a 11 companii din judeţ pe care le-am identificat şi care au peste 500 de salariaţi“, au spus reprezentanţii prefecturii Argeş.

Automobile Dacia este cel mai mare angajator din judeţ, iar de activitatea celor 14.000 de angajaţi de pe platforma de la Mioveni depinde întreaga economie a Argeşului. Creşterea Dacia a determinat formarea unei clase de angajaţi specializaţi în domeniul auto, proces susţinut şi de lice­ele şi universităţile cu profil tehnic.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO