Auto

30 de Audi A6 Avant pregatite pentru Romania

27.04.2005, 19:02 23

Porsche Romania, importatorul oficial al marcii Audi pe piata romaneasca, estimeaza vanzarea a 30 unitati Audi A6 Avant, model lansat oficial ieri pe piata locala. Pretul modelului, pozitionat in segmentul superior al pietei auto, incepe de la 29.000 de euro fara taxe.

Audi A6 Avant reprezinta cea de-a cincea generatie a marcii germane, primul model fiind lansat in anul 1977. Audi A6 Avant este disponibila in trei variante de motoare pe benzina (2,4 l si 177 de cai-putere, 3,2 l si 255 de cai-putere si 4,2 l si 335 de cai-putere) si trei variante turbo-diesel (2 l si 140 de cai-putere, 2,7 l si 180 de cai-putere si 3 l si 225 de cai-putere). Transmisia este asigurata de o cutie de viteze manuala cu sase rapoarte insa este disponibila si o cutie de viteze multitronic cu variatie continua.

Dotarile standard ale noului Avant includ servodirectie, EBD (sistem de distributie electronica a fortei de franare), ESP (sistem de control electronic a stabilitatii), senzor de ploaie si crepuscul si climatizare pe doua zone. Printre dotarile optionale pot fi enumerate suspensia pneumatica adaptativa, sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, faruri adaptive cu xenon sau sistem de acces fara cheie.

Siguranta noului model din clasa superioara este confirmata de calificativul maxim obtinut de limuzina A6 la testele de impact derulate de organismul independent Euro NCAP. In cazul unui impact, pasagerii vor fi protejati de structura robusta a caroseriei care include zone deformabile predefinite si o celula de siguranta a habitaclului.

Impreuna cu centurile de siguranta, airbagurile frontale, laterale si cele pentru cap asigura o protectie superioara pentru sofer si pasageri. Airbagurile frontale se deschid in doua etape, in functie de severitatea accidentului. In plus, scaunele fata sunt echipate in dotarea standard cu tetiere active pentru a proteja ocupantii in cazul unui impact din spate.

Potrivit reprezentantilor Porsche Romania, obiectivul pentru marca Audi, la 25 de ani de la lansarea Quattro, este atingerea unei cote de piata de 33-34% pe segmentul premium la sfarsitul anului, in conditiile indeplinirii obiectivelor de vanzari de 350 de masini.

Pe segmentul premium, principalii concurenti ai Audi sunt alti doi reprezentanti ai unor producatori germani, BMW si Mercedes Benz. Obiectivul de vanzari al Porsche Romania, importatorul general al marcilor Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda si Seat, a fost stabilit la circa 19.000 de autovehicule in acest an, fata de 16.000 de unitati comercializate anul trecut.

Lansarea variantei break a modelului din gama superioara Audi A6 confirma strategia agresiva a importatorilor de pe piata auto locala, care consta in lansarea cat mai multor modele de masini si pe cat posibil la perioade foarte reduse de timp fata de momentul lansarii pe pietele din Europa de Vest.

Nu mai departe de saptamana trecuta, alti doi jucatori de pe piata auto locala, Renault Nissan Romania si General Motors Romania, au lansat doua modele decapotabile. Cel mai mic dintre aceste modele, Opel Tigra Twin Top, este un coupe de doua locuri cu acoperis retractabil electrohidraulic, disponibil de la un pret de baza de 13.403 de euro, fara taxe.

Gama de motorizari include doua propulsoare pe benzina, de 1,4 litri (90 CP), si 1,8 litri (125 CP), insa este disponibila si o versiune turbo-diesel, de 1,3 litri (70 CP). La randul sau, Renault Megane Coupe Cabriolet este disponibil tot de saptamana trecuta pe piata locala, la un pret de 18.169 euro fara taxe. Varianta Coupe-Cabriolet este disponibila cu doua motoare pe benzina de 1,6 litri (115 cai-putere) si 2 litri (136 de cai-putere), respectiv un propulsor diesel de1,9 litri si 120 de cai-putere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO