Auto

Accent pe sportivitate

Accent pe sportivitate

Chevrolet Captiva Sport

17.03.2008, 20:51 25

Majoritatea celor care opteaza pentru achizitia unui SUV, si nu a unui model de clasa medie sau mare, o fac datorita imaginii oferite de acesta si mai putin datorita aptitudinilor in teren accidentat. Special pentru a oferi un model cu o imagine "diferita", gama modelului Chevrolet Captiva a fost completata de o noua versiune - Sport. Aceasta nu vine cu nimic nou la nivel tehnic, ci cu elemente de design noi, atat pentru exterior, cat si pentru habitaclu. La capitolul design Captiva Sport dispune de jante de 18 inchi, carcasa cromata pentru faruri, stopuri fumurii si insertii cromate. Interiorul probabil marcheaza cel mai mult diferenta dintre versiunea Sport si restul gamei. Tapiteria din piele rosie si neagra si cusatura rosie, precum si ornamentele interioare care imita fibra de carbon pozitioneaza Captiva Sport intr-o clasa superioara celorlalte versiuni.
Din pacate, noul model nu a reprezentat si o evolutie la nivel tehnic. Motorul diesel de 2,0 litri si 150 CP ofera performante dinamice optime, precum o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10,6 secunde pentru versiunea cu transmisie manuala cu cinci trepte si 12,2 secunde pentru cea automata. Consumul mediu indicat de computerul de bord de-a lungul unui traseu extraurban cu o scurta portiune de oras a fost de 7,2 litri/100 km (pentru versiunea cu transmisie manuala).
Cu toate ca echiparea Sport pozitioneaza Captiva in segmentul SUV-urilor destinate cu precadere rularii pe asfalt, aceasta, iar aici discutam de modelele fara bull-bar sau scari laterale, poate parcurge fara probleme un traseu off-road de dificultate medie, in ciuda faptului ca nu dispune de diferential central blocabil. La capitolul dotari pentru off-road, Captiva dispune de sistemul HDC - Hill Descent Control care permite coborarea pantelor cu viteza constanta, de 7 km/h, fara ca persoana de la volan sa apese frana.
Pretul modelului Captiva Sport porneste de la 32.870 de euro, cu TVA inclusa pentru versiunea cu motorizare diesel de 2,0 litri si transmisie manuala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO