Auto

Aer Conditionat, leasing si vanzari la trei luni

16.04.2003, 00:00 24

@ Renault a vandut in primele trei luni ale acestui an 1.363 vehicule in Romania, fiind cea mai vanduta marca de import de pe piata locala. Pe ansamblul acestui an obiectivul de vanzari al companiei este de 10.000 de automobile. Si in Europa Occidentala, Renault a fost prima marca de automobile vanduta. Pe segmentul autoturisme, Renault a vandut 157.736 de automobile (adica o cota de 10,1% din piata), iar pe piata utilitarelor, cota de piata este de 14,8%. Pe piata locala, filiala Renault Romania a preluat de la inceputul acestui an si importul pentru marca Nissan.
@ Importatorul marcii japoneze Suzuki, B&S Motors a lansat un sistem de finantare in leasing prin compania Raiffeisen Leasing, cu avans zero. Oferta este valabila pentru toate modelele marcii japoneze. Anul trecut au fost vandute pe piata romaneasca 621 de automobile marca Suzuki, mai mult decat dublu fata de anul anterior. Cel mai vandut model a fost Suzuki Swift care a reprezentat vanzari de aproape 500 de unitati.
@ Nici nu am iesit bine din iarna, iar importatorii de automobile din Romania au inceput promotiile pe sistemele de aer conditionat. Primul dintre acestia a fost Romcar, care de la sfarsitul lunii trecute, ofera pentru modelele Ford Focus un pachet gratuit "aer conditionat si radiocasetofon". in aceste conditii la cei 10.960 euro cat costa un Ford Focus, dotarile de serie includ pe langa ABS (sistemul importiva blocarii rotilor la franare) si EBD (distributie electronica a fortei de franare), aer conditionat, radiocasetofon, airbag sofer cu deschidere in doua trepte, pedala retractabila, si suspensie spate independenta. Automobilul se poate cumpara in rate de catre persoane fizice (prin Raiffeisen Bank) si in sistem leasing de catre persoane juridice (avans de 15%, pe o perioada de pana la 4 ani). De la inceputul acestei luni, Opel a decis sa ofere la randul sau aer conditionat sau climatizare automata gratuit. Climatizarea automata este oferita aditional numai modelelor Corsa, Astra si Zafira care au deja in dotarea standard instalatia de aer conditionat (Corsa Elegance, Astra Enjoy si Elegance, Zafira Comfort si Elegance).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO