Auto

Afaceri în creştere cu 25% pentru dealerul clujean al Skoda

Autor: Laurentiu Cotu

29.12.2011, 14:48 399

Compania Compexit Trading, dealerul clujean al mărcii Skoda, va încheia anul cu o cifră de afaceri de circa 10,3 mil. euro, în creştere cu aproximativ 25% faţă de anul trecut. Totodată, compania va livra în acest an 350 de autovehicule Skoda, mai mult cu 103 unităţi faţă de nivelul realizat în 2010. Potrivit conducerii Compexit, vânzările din acest an au fost susţinute de contractele cu diverse firme pentru achiziţia unor flote de maşini, sistemul propriu de buyback şi programul Remat.

''În varianta optimistă, anul viitor piaţa auto se va menţine la nivel anului 2011. Scăderea vânzărilor prin programul Remat, în condiţiile în care se diminuează numărul de maşini mai vechi de 10 ani, plus modificarea normelor BNR pentru creditare, vor avea efecte negative asupra pieţei'', a declarat pentru ZF Transilvania Răzvan Manole, director executiv Compexit Trading.

Cele mai bine vândute modele de către Compexit în acest an au fost Skoda Octavia şi Skoda Superb. Oficialii companiei spun că în luna octombrie 2012 va fi lansat pe piaţă modelul de volum CityGO, precum şi înlocuitorul Octaviei Tour, Skoda Mission L. Compania desfăşoară activităţi în cadrul sediului central din Cluj-Napoca şi a showroomului din Bistriţa, iar în prezent numărul de angajaţi ai Compexit a ajuns la 130 oameni.

Compexit Trading face parte din grupul de firme Compexit, alături de compania Topcar, dealer Seat, divizia Seul Auto care este şi service auto şi Proton Auto care comercializează piese şi consumabile auto. Prima companie din grup a fost Compexit Cars, înfiinţată în anul 1992, devenind ulterior Compexit Trading, acţionarii fiind oamenii de afaceri Răzvan Rotta, Dan Palaghean, Titus şi Marius Nicoară. Compania a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de circa 8,5 mil. euro (35,6 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO