Auto

Afacerile Compa Sibiu au scăzut cu 11,6% în T3, trase în jos de comenzile mai mici

Afacerile Compa Sibiu au scăzut cu 11,6% în T3, trase...

Autor: Ioana Tudor

13.11.2014, 00:06 164
Compa Sibiu (simbol bursier CMP), furnizor de piese pentru producători de componente auto precum Delphi sau Honeywell, a înregistrat o cifră de afaceri de 100,4 milioane de lei în trimestrul al treilea, cu 11,6% sub rulajul obţinut în perioada similară a anului trecut, scăderea fiind cauzată de reducerea comenzilor din partea unora dintre clienţii companiei. Profitul net al societăţii s-a redus cu aproape 28% în perioada iulie-septembrie, la 4,4 mil. lei.
 
„În primele nouă luni ale anului 2014 comparativ cu perioada corespunzătoare a anului anterior s-au produs unele schimbări importante în evoluţia volumului cererilor şi respectiv al comenzilor de la principalii parteneri ai societăţii, cele mai pregnante reduceri fiind resimţite de la partenerii principali“, potrivit unui raport publicat de Compa pe site-ul bursei de la Bucureşti.
 
Principalii clienţi ai producătorului sibian de piese auto sunt grupul american Delphi, unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali din industria auto, concernul german Bosch, americanii de la Honeywell şi JTKT.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO