Auto

Afacerile cu autovehicule şi motociclete au sporit cu 9,4% la 11 luni,impulsionate de vânzările auto

Afacerile cu autovehicule şi motociclete au sporit cu...

Autor: Raluca Ghinea

14.01.2016, 09:41 143

Totodată, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat afaceri mai mari cu 17,3%, iar întreţinerea şi repararea autovehiculelor cu 6,1%. Pe de altă parte, activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule au avut o scădere cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, au crescut cu 9,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (20,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (14,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (7,3%) şi cele de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (5,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-0,5%).

În funcţie de seria ajustată, serviciile prestate populaţiei au avut afaceri în urcare cu 8,3%.

În luna noiembrie, afacerile cu auto şi moto au crescut cu 0,3% faţă de octombrie, având în vedere că vânzările de motociclete, piese şi accesorii aferente, precum şi întreţinerea şi repararea motocicletelor au sporit cu 13,4%, cele de autovehicule cu 0,6%, iar comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule s-a majorat cu 0,3%.

Pe de altă parte, pe segmentul întreţinerii şi reparării autovehiculelor a fost consemnat un regres al afacerilor de 0,9%.

Ca serie ajustată, afacerile auto-moto au urcat cu 1,9%.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei au consemnat afaceri mai mici cu 5,3%, serie brută, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,6%), ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,1%). Activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au stagnat.

Pe serie ajustată, serviciile pentru populaţie şi-au crescut afacerile cu 0,3%.

Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, afacerile auto-moto s-au majorat cu 13,7% pe serie brută şi cu 13,4% pe serie ajustată. Afacerile din serviciile pentru populaţie au fost mai mari cu 15% ca serie brută şi cu 14,7% ca serie ajustată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO