Auto

Afacerile producătorului german de componente Helbako Electronica au crescut cu 88% în 2019

Afacerile producătorului german de componente Helbako...

Autor: Laurentiu Cotu

16.11.2020, 17:15 281

♦ Printre clienţii companiei se află BMW, Audi, VW, Porsche, MINI.

Helbako Electronica, subsidiara locală a compa­ni­ei germane Helbako GmbH, a raportat pentru 2019 o ci­fră de afaceri de 87,9 mil. lei (18,6 mil. euro), în creştere cu 88% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza date­lor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de peste 4,6 mil. lei (990.000 de euro), de aproape 10 ori mai mare faţă de anul precedent, conform datelor publice. Helbako Elec­tro­nica a ajuns anul trecut la un număr mediu de 99 de angajaţi.

Compania Helbako Elec­tro­nica SRL a fost înfiinţată în anul 2015 la Ghiroda, judeţul Timiş, ca furnizor de elec­tro­ni­ce pentru industria auto, şi deţine o uni­tate de producţie de 1.350 de metri pătraţi, potrivit informa­ţi­ilor de pe site-ul com­paniei. Unita­tea de pro­duc­ţie de la Ghiroda com­ple­tea­ză şi susţine centrul de dez­vol­tare al Helbako GmbH din Heiligen­haus, Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO