Auto

Audi prezintă noul Q5 Hybrid

Audi prezintă noul Q5 Hybrid

Audi Q5 Hybrid

Autor: Bogdan Alecu

14.11.2010, 12:54 59

Audi a prezentat în premieră noul Q5 Hybrid, primul model hibridbenzină-electric al său, la doar câteva luni după Salonul Auto dela Paris, unde a prezentat versiunile eTron - propulsate numai cuajutorul motoarelor electrice ale A1 şi R8, şi care momentan rămânla stadiul de concept. Noul Q5 Hybrid dispune de un motor pebenzină de 2,0 litri TFSI de 211 CP şi un motor electric de 45 CPcare este alimentat de o baterie Li-Ion. În total, putereasistemului hibrid este de 245 CP.

Fiind un model full-hybrid, Q5 poate rula şi numai în modulelectric dar până la 3 km cu o viteză de 60 km/h. În modul electricviteza maximă de poate fi atinsă în modul electric este de 100km/h, dar pe o distanţă mai scurtă.

Noul model poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7,1 secunde şiatinge o viteză maximă de 222 km/h. Consumul mediu este de 7,0litri/100 km, cu aproape 2 litri mai mic decât în cazul versiunii"clasice", fără un motor electric.

Cel de la volan poate alege între trei programe de gestiune asistemului hibrid - EV - modul electric, D - normal şi S -Sport.

Sistemul de propulsie hibrid a fost special proiectat pentru ase potrivi şi cu modelele în care motorul este amplasatlongitudinal, cum este A8, sau următoarea generaţie a lui A6.Preţul oficial al noului model nu se cunoaşte încă, dar cel maiprobabil acesta va costa între 40 şi 50.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO