Auto

Bosch a intrat pe ultima sută de metri cu investiţia de 77 mil. euro de la Cluj

Bosch a intrat pe ultima sută de metri cu investiţia de...

Autor: Laurentiu Cotu

11.09.2013, 00:06 439
Grupul german Bosch, cu afaceri de 180 mil. euro pe piaţa locală anul trecut, se apropie de finalizare cu construcţia uni­tăţii de producţie din Jucu, judeţul Cluj. La Jucu va funcţiona un centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule, pe o supra­faţă totală de circa 38.000 mp, iar într-o primă fază a pro­iec­tului aici vor lucra 325 de angajaţi în domeniul producţiei şi dez­voltării. Totodată, Bosch va deschide la Cluj şi primul centru de cercetare şi dezvoltare din ţară al concernului german.
 
Caută ingineri
 
„Lucrările de construcţie ale unităţii de producţie Bosch de la Cluj sunt aproape gata. Încă nu putem spune dacă vom demara producţia în acest an, în condiţiile în care va urma o perioadă de teste. Până în luna mai am recrutat mai mult de jumătate dintre oamenii care vor lucra, într-o primă etapă, în unitatea Bosch de la Jucu“, au declarat reprezentanţii com­pa­niei Robert Bosch.
 
Germanii recrutează ingi­neri atât pentru centrul de cer­cetare şi dezvoltare de la Cluj, cât şi ingineri pentru unita­tea de producţie, care sunt trimişi pentru şcolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franţa sau Ungaria. Conform com­paniei Bosch, cercetătorii români din cadrul centrului de cercetare de la Cluj vor contribui la realizarea sistemelor auto de prevenire a accidentelor. Concernul Bosch a investit anul trecut 4,8 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare, ceea ce reprezintă peste 9% din totalul vânzărilor realizate de germani în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO