Auto

Cele mai vândute modele auto în primele 10 luni ale anului

Cele mai vândute modele auto în primele 10 luni ale...

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2014, 14:23 867

Cea mai mare creştere de pe piaţa auto locală a fost înregistrată în primele zece luni ale anului de segmentul limuzinelor de lux, de aproape 57%, avansul fiind susţinut de lansarea la finalul anului trecut a noii generaţii a Merce­des-Benz S-Klasse, model care reprezintă 65% din clasa sa.

Pe locul secund în topul creşterilor se află clasa mică, care a urcat cu 30%, cel mai vândut model fiind Dacia Sandero, cu circa 4.200 de unităţi. În total, segmentul reprezintă acum 23% din piaţa locală, faţă de 22% anul trecut.

„Majoritatea segmentelor, în special cele de volum, respectiv clasa mică şi compactă, înregistrează creşteri importante, scăderi consemnându-se pe segmentele aflate în gama superioară de preţ“, au spus oficialii APIA. 

Aproape în linie cu piaţa a crescut segmentul compact, cu un avans de aproape 25%, în topul vânzărilor fiind Dacia Logan, cu 9.800 de unităţi. Clasa compact a ajuns la aproape 47% din totalul vânzărilor de autoturisme de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO