Auto

Chinezii încep astăzi construcţia de maşini în Bulgaria, la 300 de kilometri sud de Dacia

no title

Autor: Loredana VOICULESCU

21.02.2012, 10:40 2454

Producătorii auto chinezi s-au întors în forţă în Uniunea Europeană, cumpărând mărci şi fabrici, scrie AFP, preluată de spacemart.com

Cel mai mare producător chinez privat de automobile, Great Wall Motor, este cel mai recent exemplu în acest sens, fabrica sa din Bulgaria urmând să îşi înceapă activitatea marţi, 21 februarie. Aici se va produse prima maşină chinezească ce va fi asamblată în Europa , pentru Europa, au anunţat oficialii chinezi. Prin noua fabrică, producătorul chinez va avea astfel acces la o piaţa UE de 500 de milioane de persoane.

Great Wall, care este şi unul dintre principalii producători de vehicule utilitare din China, a înfiinţat o fabrică la Lovetch, în nord-estul Bulgariei, prima sa unitate de producţie din Uniunea Europeană, în urma unui acord încheiat în 2009 cu compania bulgărească Litex Motors.

La uzina din Bulgaria vor fi produse trei modele - Voleex C10, Steed 5 şi vehiculul 4x4 Hover H5 - care vor fi comercializate la preţuri cuprinse între 8.000 şi 14.700 euro. Citiţi mai mult despre maşinile construite de chinezi în Bulgaria pe www.gândul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO