Auto

Compa Sibiu discută finanţări de maximum 30 mil. euro în acest an

110 mil. € au fost anul trecut veniturile Compa Sibiu după un avans de 14%, cel mai mare raportat de producător în ultimii ani.

110 mil. € au fost anul trecut veniturile Compa Sibiu după un avans de 14%, cel mai mare raportat de producător în ultimii ani.

Autor: Dana Ciriperu

28.03.2016, 00:06 534

Compa Sibiu, una dintre cele mai mari fabrici cu capital româ­nesc din industria componentelor auto, discută atragerea unor credite de investiţii şi linii de finanţare cu o valoare maximă de 30 de milioane de euro în acest an.

Decizia privind bugetul de investiţii din acest an ar urma să fie luată în cadrul adunării generale a acţionarilor din 28 aprilie.

„Delegarea Consiliului de Admi­nistraţie (…) pentru angajarea de credite pentru investiţii, linii de credit şi leasing cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 30 de milioane de euro pe anul 2016 şi constituirea ga­ranţiilor mobiliare şi imobiliare“, se arată în convocatorul AGA.

Producătorul a finalizat anul trecut un alt program de investiţii de 25 mil. euro care va permite o creştere anuală de 15% a capa­cităţii de producţie a companiei, iar Ioan Deac, director general şi acţionar al Compa Sibiu, spunea recent pentru ZF că şi anul acesta investiţiile ar putea ajunge la 10-15 mil. euro, în funcţie de evoluţia pieţei. Principalii clienţi ai fabricii Compa din Sibiu sunt Delphi, Bosch sau Honeywell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO