Auto

Continental investeşte 12 mil. euro la Timişoara pentru a extinde fabrica de componente

Continental investeşte 12 mil. euro la Timişoara pentru...

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2017, 00:05 548

Fabrica de componente electronice a concernului Co­n­ti­nental din Timiş­oa­ra se va extinde în acest an cu 7.000 mp pentru a ajunge la 21.000 mp în urma unei investiţii de 12 mil. euro, potrivit ofi­cialilor companiei.

Aceasta este cea de-a treia ex­tindere a fabricii din ultimii zece ani. În cadrul fa­bricii de componente elec­tronice lucrează în prezent 1.200 de oa­meni, iar odată cu noua extindere nu­mărul acestora va creşte spre 2.000 .

În cei zece ani, fabrica de com­ponente electronice Con­tinental din Ti­mişoara a livrat 60 de milioane de unităţi. Două milioane de com­ponente intră zilnic pe linia de pro­ducţie şi sunt fabricate 45.000 de pro­duse în fiecare zi pen­tru unele dintre cele mai avansate automobile din lu­me, pre­cum Porsche Pa­na­mera, Bentley Bentayga sau BMW Seria 7.

„Continental fina­lizează în această perioadă a treia extindere a fabricii, iar produsele şi liniile noi care vor fi insta­late şi volumele mari anunţate din partea clienţilor pre­supun modificări aferente pe plan intern. Pri­mul pas major în­treprins în acest sens este com­pletarea echi­pei, pentru toate po­zi­ţiile disponibile, la înce­putul anului 2017“, ex­plică Fran­cisco Xavier Pujol, di­rec­torul fabricii de com­po­nente elec­tronice din Ti­mişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO