Auto

Cota de piaţă a Volkswagen a ajuns la minimul ultimilor cinci ani

Cota de piaţă a Volkswagen a ajuns la minimul ultimilor...

Autor: Ştefan Stan

15.04.2016, 10:03 32345

Cota de piaţă a Volkswagen în Europa a atins minimul ultimilor cinci ani, în condiţiile în care cumpărătorii s-au lovit de eforturile producătorului german de a-şi rezolva scandalul emisiilor, şi s-au îndreptat către modele de la BMW, Fiat sau Daimler, scrie Bloomberg.

Brandurile Volkswagen, inclusiv brandul de serie Skoda şi cel de lux – Audi, au reprezentat 23,4% dintre automobilele înmatriculate în primele trei luni, faţă de 24,4% anul anterior, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor de Automobile.

Vine weekendul! Destinaţii de vis din România, pentru orice buget. Unde poţi călători cu numai 77 de lei. Galerie FOTO

Cum arată destinaţiile exotice preferate ale românilor, pentru care plătesc până la 2.500 de euro. Galerie FOTO din ”paradis”

Acesta a fost cel mai prost trimestru pentru Volkswagen din 2011. Cererea în întreaga industrie din regiune a crescut cu 5,7%, la 1,74 milioane de maşini în martie, cea de-a 31-a creştere lunară consecutivă. În primul trimestru, cererea a crescut cu 8,1%, la 3,93 mil. maşini.  

Compania germană s-a luptat să recâştige încrederea clienţilor după ce a admis în septembrie că a fraudat testele de noxe la 11 milioane de maşini diesel.

”Piaţa vest europeană de maşini îşi revine mult mai repede decât anticipau analiştii. Totuşi, unii clienţi VW aşteaptă să vadă dacă motoarele diesel de la VW pot fi fără probleme”, a spus Peter Schmidt, redactor şef la Automotive Industry Data.  

Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 2,3% în martie. În Germania, vânzările diviziei au scăzut cu 6,3% ultima luna. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO