Auto

Cu paşi mici, dar siguri, staţiile electrice prind contur. MOL şi E.ON au primit 19 milioane de euro de la UE pentru a construi staţii de încărcare electrică a maşinilor

Cu paşi mici, dar siguri, staţiile electrice prind...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2017, 00:05 591

Proiectul NEXT-E, realizat în colaborare de grupul petrolier ungar MOL şi nemţii de la E.ON, şi presupune instalarea a 250 de staţii electrice în regiunea Europei Centrale şi de Est şi a primit la sfârşitul săptămânii trecute o finanţare de 19 milioane de euro de la Comisia Europeană.

O parte dintre staţii vor fi montate şi în România, alături de Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia. Proiectul presupune instalarea şi punerea în funcţiune a 250 de staţii de în­cărcare electrice rapide, cu o capacitate de 50kW, şi ultrarapide, 150 de kW, de-a lungul auto­străzilor, la distanţă de maximum 150 de kilometri una de alta. Proiectul NEXT-E face parte dintr-o serie mai mare, de 152 de proiecte în total pe zona de transport, pentru care a fost acordată o finanţare totală de 2,7 miliarde de euro. Scopul este modernizarea reţelei europene de transport, stimularea activităţii economice şi crearea de noi locuri de muncă.

Cea mai mare parte din această finanţare, adică 1,8 miliarde de euro, va fi destinată dezvoltării reţelei europene de cale ferată, iar restul de bani se va îndrepta către activităţile de decarbonizare şi modernizare a transportului rutier, dezvoltarea unui sistem de transport inteligent (359,2 milioane de euro) şi implementarea unui sistem de management al traficului aerian (311,3 milioane de euro).

„Salutăm sprijinul Comisiei Europene şi aşteptăm să discutăm detaliile acestui proiect cu Comisia Europeană şi partenerii noştri“, spun reprezentanţii grupului pe­trolier ungar MOL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO