Auto

Directorul de comunicare al Renault România preia conducerea Centrului de Studii de Piaţă

Directorul de comunicare al Renault România preia conducerea Centrului de Studii de Piaţă

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2011, 10:34 390

Liviu Ion, 45 de ani, care în ultimii şase ani a ocupat funcţiade director de comunicare al Group Renault România, a fost promovatca director al Centrului de Studii de Piaţă şI Produs.

Divizia reprezintă structura de market intelligence a Renault, careeste responsabilă de studierea dinamicii pieţei, a clienţilor şi aimaginii mărcilor la nivelul regiunii Euromed (Africa de Nord şiEuropa de Est). Funcţia de director executive de comunicare va fipreluată de Anca Oreviceanu, care până în prezent a condusdepartamentul de comunicare al RTR.

Aceasta este cea de-a treia promovare a unui director român aRenault, după ce anul trecut Mihai Bordeanu a preluat funcţia dedirector de marketing pentru mărcile Dacia şi Renault în România,iar în toamnă Sorin Buşe a devenit noul director general al RenaultTechnologie Roumanie, ambii prelând posturile de la executivefrancezi. Liviu Ion trece astfel de la comunicarea naţională lacercetare la scară regională. Ion a fost primul director decomunicare român după preluarea Dacia de către Renault în 1999,acum fiind şI primul român din carul Centrului de Studii dinBucureşti creat în 2006. În timpul mandatului său Dacia a lansattoate cele şase modele din gama Logan.

"Studiile de acest gen, pe care le fac toate firmele din auto,contribuie la definirea viitoarelor produse. Cu cât cunoşti maibine valorile, preferinţele, aspiraţiile clienţilor, cu atât lepoţi oferi produse pe masură", a spus Liviu Ion"

Până acum Direcţia de Cunoaştere a Clientului a avut ocontribuşie bună la "întâlnirea" gamei Dacia cu targetul: atâtLogan, cât şi Sandero şi recent Duster au vânzări ridicate, nunumai în România, ci pe zeci de pieşe, unele dintre ele, Germaniaşi Franţa, având clienţi printre cei mai exigenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO