Auto

Doua comenzi pentru Rolls-Royce Phantom-ul de 380.000 de euro

29.06.2006, 20:12 17

Automobile Bavaria, importatorul grupului german BMW anticipeaza vanzarea a doua unitati din modelul de superlux Rolls-Royce Phantom cu ampatament marit, al carui pret este de aproape 380.000 de euro fara taxe.
Modelul Rolls-Royce Phantom cu ampatament lung a fost lansat oficial in Romania in aceasta saptamana si au fost organizate cateva sesiuni de drive-teste private cu clienti potentiali.
"Cred ca in urma acestora vom vinde doua astfel de masini, care vor fi livrate in urmatoarele luni", a declarat pentru ZF Michael Schmidt, director general al Automobile Bavaria.
Noul model Rolls-Royce Phantom este cu 25 de centimetri mai lung decat versiunea standard lansata in urma cu aproximativ trei ani, care avea peste 5,83 metri lungime. In mod corespunzator, si pretul acestui model este cu peste 55.000 de euro mai mare decat al variantei standard.
Modelul cu ampatament marit a fost prezentat pentru prima data in cadrul Salonului de la Geneva din primavara anului trecut si era destinat in special tarilor arabe si din Orientul Mijlociu, unde cumparatorii solicitau masini mai mari. Din primavara acestui an, modelul este disponibil si in Europa.
Vanzarile de masini de lux au inregistrat un ritm sustinut de crestere in ultimii sase ani. Maybach, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini, Maserati si Ferrari sunt deja comercializate in Romania in mod direct de catre importatori autorizati sau prin intermediul unor dealeri din strainatate.
Marca britanica Rolls-Royce este detinuta de la inceputul anului 2003 de grupul german BMW si a realizat anul trecut vanzari de aproape 800 de unitati, ceea ce reprezinta un record pentru ultimii 15 ani. In Romania au fost livrate pana acum trei modele Rolls-Royce Phantom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO