Auto

EuroNCAP: Volvo atinge cu noul S90 cel mai înalt nivel de siguranţă, Ford primeşte critici de la şeful EuroNCAP pentru Mustang, care primeşte rating mai slab ca un Logan

EuroNCAP: Volvo atinge cu noul S90 cel mai înalt nivel...

Autor: Bogdan Alecu

25.01.2017, 13:27 1654

Primele teste de siguranţă realizate anul acesta de EuroNCAP au vizat în ianuarie trei automobile – Volvo S90 şi V90, care au primit cinci stele din cinci, punctând totodată cel mai mare scor în materie de siguranţă şi Ford Mustang, care se plasează de partea cealaltă, fiind cea mai nesigură maşină testată în ultimul an. Dacă se ia în calcul şi anul 2015, singura maşină testată care a mai primit un scor de două stele din cinci este Lancia Ypsilon.

„Volvo a investit în siguranţă, a implementat în echiparea standard tehnologii-cheie în întreaga sa gamă, motiv pentru care a şi primit cel mai înalt rating. Ford nu se aştepta ca EuroNCAP să testeze Mustangul şi a ales să nu echipeze versiunea europeană cu sistemele de siguranţă care se regăsesc pe versiunea americană. O asemenea atitudine cu privire la siguranţă ar trebui să îngrijoreze clienţii Ford, fie că aceştia cumpără un „muscle car” sau un automobil de familie”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP.

Potrivit EuroNCAP, modelele Volvo S90 şi V90 beneficiază de cele mai noi sisteme implementate iniţial pe SUV-ul XC90, motiv pentru care rezultatele înregistrate de acestea depăşesc cele mai bune scoruri înregistrate anul trecut. În plus, acum toate cele mai mari trei scoruri la EuroNCAP aparţin Volvo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO