ANTREPRENORI LOCALI

FAN Courier: România se confruntă cu un risc politic. Incertitudinea fiscală şi legislativă poate duce la închiderea unor businessuri

8 dec 2017 Autor: Mădălina Panaete

Adrian Mihai (stg.) Felix Pătrăşcanu şi Neculai Mihai au construit cel mai puternic business antreprenorial de pe piaţa de curierat. „În loc să ne folosim timpul pentru a ne dezvolta şi pentru a fi mai productivi, noi trebuie să schimbăm 6.000 de contracte şi toate companiile din România trebuie să schimbe 5,5 milioane de contracte de muncă. Cine câştigă? Cred că nici statul, nici angajatorul şi nici angajatul nu câştigă“.

Forţa de muncă va continua să fie principala problemă a mediului de afaceri în următorii ani, iar riscul politic cu care se confruntă România ar putea conduce la închiderea multor businessuri de pe plan local, spun fondatorii şi acţionarii companiei FAN Courier, liderul pieţei de curierat evaluată la 400 mil. euro.

„Cea mai mare problemă cu care compa­niile se vor confrunta în anii următori este forţa de muncă. Cred că acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că programa şcolară nu a fost adap­tată la cerinţele pieţei muncii, dar este şi vina antreprenorilor ro­mâni care nu au dat o mare aten­­ţie oamenilor, nu au fă­cut in­vestiţii foarte mari în resursa uma­nă. Noi am făcut de-a lungul timpului investiţii în oameni“, a spus Felix Pătrăşcanu, managing part­ner al FAN Courier, companie cu 5.750 de angajaţi şi cola­boratori în toată ţara.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

 
Cuvinte cheie:
fan curier
, business
, confrunta
, romania
, inchidere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide