Auto

Ford şi Opel sunt pe creştere, Hyundai şi Fiat sunt pe scădere

Autor: Bogdan Alecu

13.09.2010, 23:25 18

Cele mai bine vândute zece mărci auto de pe piaţa locală auvândut aproape 62.000 de autovehicule în primele opt luni aleacestui an, echivalentul a peste 80% din piaţa totală, potrivitstatisticilor jucătorilor din piaţa auto.

Ford, Opel, Skoda şi Chevrolet au urcat în topul celor mai binevândute mărci, Dacia, VW, Renault s-au menţinut pe aceleaşipoziţii, respectiv locurile unu, trei şi patru, în timp ce Hyundaişi Fiat au coborât în clasament.

În Top zece singurele mărci care au punctat un avans la nivelullunii august au fost Opel şi Chevrolet, de 42%, respectiv15%.

După "boom-ul" din iunie, singura lună din acest an în carevânzările de maşini s-au apreciat faţă de perioada similară aanului trecut, luna trecută piaţa auto şi-a accentuat declinul,coborând cu 40%, la aproximativ 6.700 de autovehicule.

Potrivit declaraţiilor lui Alin Tapalagă, şeful Porsche Inter Auto,divizia de retail a Porsche România, vânzările de maşini vorcontinua să scadă în a doua jumătate a anului, singurele luni încare s-ar putea ajunge din nou la peste 10.000 de unităţi fiindoctombrie şi noiembrie, pe fondul încheierii programului decasare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO