Auto

Gigantul de lux Ferrari îşi suspendă producţia de vehicule pentru piaţa din Rusia

Gigantul de lux Ferrari îşi suspendă producţia de...

Autor: Dorin Oancea

08.03.2022, 18:18 74

Constructorul de automobile de lux Ferrari a anunţat marţi că îşi va suspenda exporturile către Rusia, din cauza invaziei în Ucraina, scrie Reuters.

"Având în vedere situaţia actuală, Ferrari a luat decizia de a suspenda producţia de vehicule pentru piaţa rusă până la noi ordine", a precizat compania italiană într-un comunicat. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi vom respecta întotdeauna toate regulile, reglementările şi sancţiunile", a precizat aceasta.

Ferrari se adaugă la o serie de companii, inclusiv producători auto şi grupuri de bunuri de lux, care au luat măsuri pentru a limita, suspenda sau ieşi din activităţile comerciale din Rusia după invazia Moscovei în Ucraina. citeste mai departe

Producătorul rival de maşini sport Lamborghini, o unitate a Volkswagen, a declarat marţi că şi-a suspendat afacerile cu Rusia.

Săptămâna trecută, Ferrari a declarat că Rusia este o piaţă foarte mică pentru ea şi că nu vede în acest moment niciun impact asupra lanţului său de aprovizionare ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Ferrari a mai spus marţi că donează un milion de euro (1,09 milioane de dolari) pentru a sprijini ucrainenii aflaţi în dificultate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO