Auto

Importurile de maşini second-hand au câştigat mult teren: plus 14% la 5 luni

Importurile de maşini second-hand au câştigat mult...

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2015, 00:06 224
Importurile de maşini la mâna a doua au urcat cu 14% în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada similară a anu­lui trecut, la aproape 92.200 de autoturisme, potrivit da­telor Direcţiei Regim Permise de Condu­cere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
 
Creşterea importurilor de automobile vechi este de aproape două ori mai rapidă decât cea a înmatriculărilor de maşini noi care au urcat în acelaşi interval cu 6,5% la mai puţin de 26.000 de maşini.
 
„Paritatea“ dintre maşinile second-hand importate şi cele noi au urcat în intervalul ianuarie-mai la 3,56 maşini vechi la una nouă, faţă de 3,33 în perioada similară a anului tre­cut. Mai mult, în întreg anul 2014 s-au înmatriculat 3,13 ma­şini second la una nouă.
 
Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­to­rilor de Automobile (APIA), începând cu ultimul tri­mes­tru al anului trecut se remarcă o tendinţă de creştere a im­por­turilor de autovehicule rulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO