Auto

Klaus Iohannis, preşedintele României: CSAT a avizat achiziţia a încă cinci avioane F16, în valoare de peste 100 mil. de euro

Klaus Iohannis, preşedintele României: CSAT a avizat...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

27.11.2019, 18:34 431

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziţie de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri - n.r.) în ceea ce priveşte achiziţiile pentru Armată. E vorba de a achiziţiona încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziţii mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că o altă temă abordată în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost continuarea alocării de către România a 2% din PIB pentru apărare.

„O a doua temă este faptul că România e în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru apărare. În rest, eu sunt un adept al Alianţei NATO puternice şi voi reitera importanţa unei abordări car educe la o alianţă puternică şi unită”, a completat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO